Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

28 Mai 2020 / 17:19

Cererea în judecată privind declararea insolvabilităţii Avia Invest, respinsă

Cererea în judecată privind declararea insolvabilităţii Companiei „Avia Invest” a fost respinsă pe 26 mai de magistraţii Judecătoriei Chişinău. Autoritatea Aeronautică Civilă informează că acţiunea a fost oprită la cererea sa, ca urmare a stingerii datoriilor de peste 22 de milioane de lei. Totuşi, Avia Invest urmează să se prezinte în instanţă într-un alt proces. Asta după ce Agenţia Proprietăţii Publice a acţionat-o pentru neîndeplinirea obligaţiunilor investiţionale. În timp ce Avia Invest spune că „este victima unor presiuni politice”, reprezentanţii Guvernului îndeamnă compania să-şi onoreze la timp angajamentele din contractul de concesiune, relatează Mesager.

„Administraţia aeroportului informează opinia publică despre faptul că, pe 26 mai, judecătoria Chişinău a emis o hotărâre privind refuzul de a iniţia un proces de declarare a insolvabilităţii şi a restituit cererea Autorităţii Aeronautice Civile în acest sens, fără o lua în considerare. Avia Invest reiterează faptul că nu există absolut nici un motiv pentru a iniţia procese de insolvenţă sau anulare a contractului de concesiune. Suntem încrezători că toate procesele care au început în Republica Moldova împotriva Avia Invest, precum şi procesul de la Curtea de Arbitraj al Camerei de Comerţ din Stockholm vor pune capăt tuturor acţiunilor ilegale ale autorităţilor împotriva companiei şi a acţionarilor acesteia”, menţionează Avia Invest într-un comunicat.

Solicitaţi să comenteze noua cerere de chemare în judecată, reprezentanţii companiei au declarat că vor veni cu o reacţie mai tarziu, însă anterior au menţionat că ar fi supuşi unor presiuni politice.

În context, Vitalie Dragancea, consilier al prim-ministrului, a declarat că singura solicitare la Avia Invest ar fi să-şi onoreze la timp angajamentele din contractul de concesiune. 

„Aş îndemna managementul de la Avia Invest să urmărească că mai are multe cozi şi să îşi onoreze la timp şi integral angajamentele derivate din contractul de concesiune şi cele care derivă din cadrul legal naţional”, a spus Vitalie Dragancea. 

Pe 15 mai, Avia Invest a înregistrat o acţiune la Curtea de Arbitraj de la Stockholm împotriva Guvernului Republicii Moldova.

Comentarii