13:14:48 29.03.2024
Stiri

VIDEO // Scurgeri de informații de la INTEROGATORIUL lui Platon. Procurorul general Stoianoglo apare în video: „Salut, Veaceslav”

Actualitate 28.05.2020 10:09 Vizualizări2923 Autor: Ziarul National
VIDEO // Scurgeri de informații de la INTEROGATORIUL lui Platon. Procurorul general Stoianoglo apare în video: „Salut, Veaceslav” Captură


Procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a participat la întrevederea cu Veaceslav Platon, care a povestit tot ce știe despre furtul miliardului. Cel puțin, așa reiese din imaginile făcute publice de timpul.md.

Din imagini se poate observa că Alexandru Stoianoglo merge și se salută cu Platon, căruia i se adresează cu: „Salut, Veaceslav!” În replică, Platon, cu zâmbetul pe buze, spune: „Bună, Alexandr Dmitrivici”.

Veaceslav Platon este întrebat de procurori despre compania „Westburn Enterprises Limited”, despre care presa a scris anterior că ea ar fi fost folosită în „Laundromat”.

„Eu nu vreau să spun minciuni. Am spus că voi vorbi adevărul. Așă că, pentru moment, voi prefera să nu zic nimic despre beneficiarul final al respectivei firme. Știu de ce întrebați, dar prefer să tac. În contextul atacului raider din 2011, prin această companie au trecut bani tranzit... nu are mare importanță cine sunt beneficiarii. În orice caz, persoana care a primit banii este Plahotniuc. Au venit banii pe contul de la „Victoriabank”, iar apoi la OTIV Prime, deci la Plahotniuc”, spune Platon, potrivit videoului.

Procurorul general îl întreabă pe Platon de ce nu oferă detalii. „Nu răspund, pentru că informațiile ar putea fi utilizate împotriva mea”, spune Platon.

De menționat că procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a declarat că Platon nu ar avea tangență cu furtul miliardului din sistemul bancar, însă sunt multe întrebări la el în privința „landroumatului” rusesc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md