06:34:54 24.04.2024
Stiri

Când ar putea PICA Guvernul Chicu: „Acest guvern este un DEZASTRU din toate punctele de vedere pe plan intern, dar și pe plan extern”

Actualitate 28.05.2020 14:03 Vizualizări1952 Autor: Ziarul National
Când ar putea PICA Guvernul Chicu: „Acest guvern este un DEZASTRU din toate punctele de vedere pe plan intern, dar și pe plan extern” agora.md


Guvernul Chicu nu va fi demis, chiar dacă „este un dezastru pe plan intern și extern”, atât timp cât nu va exista certitudinea învestirii unui nou executiv proeuropean, a declarat lidera PAS, Maia Sandu, într-un interviu pentru Europa Liberă.

În opinia ex-premierului Sandu, executivul lui Dodon-Chicu merită demis imediat, însă nu este corect să dai vot de neîncredere doar de dragul demiterii, fără a avea posibilitatea de a oferi o alternativă în actuala conjunctură politică.

„Acest guvern este un dezastru din toate punctele de vedere și pe plan intern, pe partea care ține de administrarea treburilor interne, și pe plan extern, pentru că vedem ce politică externă dezastruoasă promovează acest guvern și, în general, atitudinea extrem de iresponsabilă, în primul rând, a prim-ministrului. Deci, acest guvern este unul total nepotrivit, în același timp... Noi ne-am spus punctul nostru de vedere. Noi credem că nu este tocmai corect să demiți un guvern, oricât de prost ar fi el - și acest guvern este foarte prost -, în situația în care nu ai certitudinea când și cum poți să numești un alt guvern, pentru că nu faci bine țării să o lași fără guvern în toiul crizei. Dacă nu eram în această criză sanitară și economică, era probabil mai ușor. Acum s-au suprapus evenimentele și nu credem că este corect să lăsăm țara fără guvern, indiferent de cât de prost este acest guvern”, a argumentat Sandu.

De asemenea, Maia Sandu a precizat că punctul de vedere al PAS și cel al Platformei „DA” coincid în privința acestei chestiuni.

„Am discutat puțin și despre propunerea lor de moțiune contra guvernului și am înțeles că avem același punct de vedere, că nu este importantă doar demisia, dar trebuie să avem certitudinea ce se întâmplă după aceasta, că există un guvern sprijinit. Noi nu am intrat în detalii, dar evident că noi suntem deschiși să analizăm propunerile Platformei „DA” și, mai mult decât suntem deschiși, credem că se poate, că putem să propunem împreună o echipă puternică pentru un guvern. Problema cea mare este cine votează și, mai ales, cine sprijină politic o asemenea echipă. Chiar dacă s-ar găsi niște voturi, și nu mai discutăm acum despre calitatea acestor voturi pentru echipă, e mult mai greu să găsești voturi autentice pentru un guvern care să lupte împotriva corupției.

În Parlament nu există o majoritate de oameni care să vrea justiție independentă. Asta este cea mai mare problemă. Nici nu am intrat în detalii, pentru că cel mai mare impediment este al doilea, cel despre care am vorbit. Ca să ne punem de acord asupra prim-ministrului, a echipei, aici sunt sigură că nu există probleme. Evident că avem scopuri comune în continuare, ne dorim să scăpăm țara de clanurile corupte, ne dorim să scăpăm țara de Dodon”, a punctat Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md