21:34:13 18.04.2024
Stiri

Andrian Candu îl numește „MĂSCĂRICI” pe Igor Dodon și cere Procuraturii Generale să-l tragă la răspundere pentru denigrare si calomniere. Este vizat și premierul Chicu

Partide/Comunicate 28.05.2020 16:19 Vizualizări2503 Autor: Ziarul National
Andrian Candu îl numește „MĂSCĂRICI” pe Igor Dodon și cere Procuraturii Generale să-l tragă la răspundere pentru denigrare si calomniere. Este vizat și premierul Chicu


Grupul parlamentar „Pro Moldova” respinge acuzațiile potrivit cărora ar fi cumpărat deputați din fracțiunea PD, așa cum a declarat anterior președintele Igor Dodon, premierul Ion Chicu, dar și conducerea formațiunii lui Pavel Filip. În acest sens, grupul condus de Andrian Candu a solicitat Procuraturii Generale să-i tragă la răspundere pe cei care au „denigrat și calomniat” grupul „Pro Moldova”.

„Gluma măscăriciului se îngroașă. Falsul despre comercializarea pe bandă rulantă a deputaților vine de la Igor Dodon și este multiplicat de exponenții majorității parlamentare PSRM - PD. Este o campanie josnică, prin care cei aciuați accidental la conducerea țării încearcă cu tot dinadinsul să distragă atenția de la ilegalitățile pe care le comit și de la dezastrul în care au adus R. Moldova”, a menționat Candu.

„Am solicitat PG să inițieze un proces, cel puțin contravențional, și să tragă la răspundere juridică pe toți cei care vin cu injurii, calomnii și falsuri către „Pro Moldova”. Solicităm tragerea la răspunderea a președintelui Igor Dodon, a prim-ministrului Ion Chicu, întreaga conducere și deputați ai PD, care au venit cu falsuri grave. Noi nu mai tolerăm aceste minciuni. „Pro Moldova” și deputații care s-au alăturat grupului parlamentar s-au disociat de acțiunile PD absolut conștient și cu responsabilitate pentru funcția pe care o dețin, obținută prin votul cetățenilor”, a declarat deputatul Sergiu Sîrbu.

De asemenea, Sîrbu a precizat că toți colegii săi sunt gata să se prezinte la Procuratură pentru a comunica adevăratele motive pentru care au părăsit PD-ul și a combate falsurile răspândite.

Totodată, reprezentanții grupului desprins de la PD spun că au inițiat mai multe acțiuni în judecată în privința acestor calomnii, începând cu conducerea PD, precum și a mai multor deputați PD, care de săptămâni întregi afirmă că deputații au fost cumpărați cu sume imense.

„A fost anunțată prima ședință de judecată ce ține de apărarea onoarei și demnității și dezmințirea informațiilor false. Toți cei care vor continua să vină cu falsuri cu privire la pretinse acțiuni de corupție vor fi atacați în judecată și în instituțiile de drept cu privire la calomnie”, a conchis Sîrbu.

De menționat că fracțiunea PD a fost părăsită de 14 deputați. 12 dintre aceștia au aderat la „Pro Moldova”, iar doi – la fracțiunea Partidului „ȘOR”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md