Metal uzat, transportat ilegal de un locuitor din Zaim, raionul Căușeni

Metal uzat, transportat ilegal de un locuitor din Zaim, raionul Căușeni

Echipele mobile ale Direcției regionale Est din cadrul Poliției de Frontieră a Republicii Moldova au oprit în trafic, la un control de rutină, un microbuz cu care erau transportate circa două tone de metal uzat fără acte de posesie și de proveniență. Pe marginea acestui caz este documentat un locuitor al satului Zaim din raionul Căușeni.

La sfârșitul săptămânii trecute, comunică provincial.md, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Tocuz, un echipaj mobil al Direcției regionale Est s-a aflat în misiuni conform unei dispoziții de lucru. În acest sens, în centrul localității Ucrainca din raionul Căușeni a fost oprit în trafic un microbuz de model Volkswagen LT35, cu numere de înmatriculare moldovenești. La volanul vehiculului era un cetățean moldovean de 59 de ani, originar din satul Zaim, același raion.
În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au depistat, în compartimentul marfar al transportului auto, 1950 kg de metal uzat, de diferite forme și dimensiuni, pentru care nu s-a putut prezenta nici un act de proveniență. Șoferul a evitat să le ofere oamenilor legii alte detalii privind originea lotului de bunuri, dar și unde urma să fie comercializat.
Materialele de constatare acumulate au fost transmise pentru examinare, după competență, la Inspectoratul de Poliție Căușeni, unde șoferul riscă o amendă de 3000 de lei cu confiscarea mărfii.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed