(video) Premieră mondială: Noile Mercedes-Benz E-Class Coupe & Cabriolet facelift

Şi iată că perechea a debutat, după cum s-a anunţat, fiind un nou capitol în istoria acestor modele. Mercedes-Benz E-Class Coupe și Cabriolet sunt reprezentanții cei mai atrăgători din punct de vedere emoțional ai familiei de modele de lux. Cele mai recente măsuri pentru a le spori atractivitatea fac din aceste două mașini de vis chiar mai de dorit.

Ce aduce noul facelift-ul pe acest modele:

  • Stilul automobilelor a fost finisat într-un format sportiv cu noi secțiuni frontale care le-au adus şi un aspect diferit faţă de modelele pre-facelift. Farurile cu LED-uri au primit carcase mai plate, în timp ce interiorul stopurilor cu LED-uri a fost regândit.
  • În același timp, modelele cu două uși preiau caracteristicile cheie ale celorlalte variante de caroserie, care deja au trecut prin procesul de actualizare.
  • Se vor pune la dispoziţie două modele de faruri: all-LED High Performance sau opţionale MULTIBEAM LED.
  • Designul “în formă de A” al noii grile de radiator cu “diamante”, care este, de asemenea, standard pentru toate versiunile, adaugă o notă deosebit de dinamică. Grila are, de asemenea, puncte cromate, un singură linie centrală și steaua Mercedes în centru. În spate, camera video se ascunde sub steaua Mercedes.
  • Sunt disponibile patru culori noi pentru caroserie: high-tech silver, graphite grey metallic, mojave silver and patagonia red (designo), dar şi noi jante aero cu design menit să contribuie la economisirea combustibilului. Noi opţiuni decorative şi pentru interior: lemn de frasin gri cu pori deschişi și aluminiu cu granulație uşoară din fibră de carbon.
  • Reglarea adaptivă a scaunului conducătorului auto este o altă caracteristică deosebit de inteligentă: atunci când înălțimea corpului ocupantului este introdusă pe afișajul media sau prin intermediul Mercedes me, scaunul se mișcă automat într-o poziție în general potrivită pentru cineva de această înălțime, un nou ocupant ne mai având nevoie să îşi regleze manual şi individual poziţia.
  • Se oferă şi nişte scaune sport cu aspect integral, care au suporturi laterale proeminente și tetiere integrate. Numeroase combinații de materiale, variind de la țesătură la tapiţerie ARTICO, piele în relief, piele nappa cusută sub formă de romburi și chiar o piele tratată special pentru a reflecta razele de soare (doar pentru Cabriolet) sunt posibile.
  • Pielea special tratată se încălzește mult mai puțin decât pielea netratată și rămâne cu până la 13 grade Celsius mai rece în lumina directă a soarelui. Pielea specială reflectă razele infraroșii ale soarelui și astfel se încălzește considerabil mai puțin și mai lent decât pielea standard, care absoarbe radiațiile termice. Acest lucru se dovedește a fi un câștig major în confort, în special dacă tapiţeria este de o culoare închisă. Chiar și cu acoperişul moale instalat, interiorul se încălzește mai puțin datorită acestei tapiţerii. Culoarea specială și pigmentarea suprafeței reflectorizante nu are niciun efect asupra aspectului de înaltă calitate.
  • E-Class Coupe/Cabriolet mai este echipat cu un volan complet nou, inteligent, ca parte a facelift-ului. Acesta este disponibil ca un volan acoperit cu piele sau într-o variantă super sport. Suprafețele de control au un finisaj negru lucios, în timp ce restul un finisaj silver shadow. Funcțiile panoului de instrumente și ale afișajului media sunt operate cu ajutorul comenzilor tactile, al căror principiu fizic a fost schimbat de la optic la capacitiv.
  • Noile modele E-Class mai au ultima generaţie a sistemului multimedia MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Standard, cockpit-ul digital include două ecrane mari de 10.25 inci dispuse unul lângă altul. Două ecrane de câte 12.3 inci sunt disponibile opțional. Alături funcţionează şi sistemul ENERGIZING comfort control, cu un ENERGIZING COACH care, pe baza unor algoritmi, setează diferite sisteme pentru a genera confort maxim în caz că şoferul este simţit stresat, de exemplu.
  • Şi aceste automobile pot dispune de URBAN GUARD.
  • Opţionale rămân, pentru E-Class Cabriolet doar, sistemele AIRCAP pentru redirecţionarea curenţilor de aer care vine peste parbriz şi AIRSCARF de încălzire a gâtului pasagerilor de pe locurile din faţă. Iar structura acoperişului său moale, multi-stratificată, cu izolație sofisticată, asigură, de asemenea, un mediu confortabil, indiferent de sezon și mai reduce zgomotul produs de vânt şi de roţi.
  • Electrificarea grupului motopropulsor face un alt pas important înainte cu facelift-ul clasei E. Noile modele cu două uși văd, de asemenea, versiunea de top a motorului diesel cu patru cilindri (OM 654 M), montat pentru prima dată cu un demaror generator integrat (ISG). Prin urmare, are un sistem electric parțial de 48 de volți la bord. O funcție de recuperare a energiei și capacitatea de a rula din inerţie cu motorul oprit fac motorul și mai eficient.
  • ISG-ul utilizat aici este o unitate de a doua generație care face acum parte din transmisie (în loc de motorul cu combustie). Acest lucru înseamnă că poate fi mai ușor combinat cu diferite motoare. Amplificatorul suplimentar care este disponibil chiar de la prima rotire a motorului, cunoscut sub numele de EQ Boost, poate oferi putere şi cuplu suplimentar pe o perioadă scurtă de timp.
  • Tehnologia de 48 de volți cu ISG este, de asemenea, o caracteristică a motorului pe benzină cu șase cilindri în linie (M 256), disponibil acum pentru prima dată în clasa E. Ca și în cazul modelelor în caroserii Saloon, Estate și All-Terrain, această unitate a fost adăugată acum la linia maşinilor cu două portiere. Cu EQ Boost poate genera încă 22 CP și până la 250 Nm, iar combinația standard cu sistemul de tracțiune integrală 4MATIC accentuează și mai mult dinamismul acestor două modele.
  • Toate propulsoarele sunt cuplate la transmisia automată 9G-TRONIC.

Motoarele disponibile pentru E-Class Coupe facelift
(valorile pentru E-Class Cabriolet facelift sunt în paranteze):

E 220 dE 220 d 4MATICE 400 d 4MATICE 200E 200 4MATICE 300E 450 4MATIC
Cilindri şi aranjament4/în linie4/în linie6/în linie4/în linie4/în linie4/în linie6/în linie
Volum (cm3)1.9501.9502.9251.9911.9911.9912.999
Putere (CP)194194340197197258367
la (rpm)3.8003.8003.600-4.4005.500-6.1005.500-6.1005.500-6.1005.500-6.100
Putere suplimentară
cu EQ Boost (CP)
14141422
Cuplu maxim motor400400700320320370500
valabil între (rpm)1.600-2.8001.600-2.8001.200-3.2001.650-4.0001.650-4.0001.650-4.0001.600-4.000
Cuplu suplimentar
cu EQ Boost
150150150250
Acceleraţie
0-100 km/h (s)
7.4 (7.7)7.6
(7.9)
7.6 (7.9)7.7
(8.0)
6.4 (6.6)5.0
(5.2)
Viteză maximă (km/h)242 (237)239
(234)
250237 (234)231 (230)250250
  • Noile variante E-Class facelift dispun de cea mai recentă generație de sisteme de asistență la condus care oferă sprijin cooperant șoferilor. Acest lucru duce la un nivel deosebit de ridicat de siguranță activă: ambele noutăţi sunt capabile să reacționeze rapid și inteligent în cazul în care conducătorul auto nu este în măsură să facă acest lucru. Caracteristica de detectare a mâinilor lipsă de pe volan funcționează acum pe o bază capacitivă, sporind astfel ușurința în utilizare atunci când se conduce în modul semiautomat. Asta pentru că, pentru a informa sistemele de asistență că șoferul încă deține controlul asupra maşinii, este suficient ca șoferul să țină volanul.
  • Noul volan dispune de senzori corespunzători. Aceştia înregistrează dacă șoferul ține volanul. Dacă sistemul detectează că șoferul nu are mâinile pe volan pentru o anumită perioadă de timp, se pornește o cascadă de avertizări, care într-un final activează Emergency Brake Assist în cazul în care conducătorul auto continuă să fie inactiv.
  • Standard, clasa E este dotată cu Active Brake Assist, care, în multe situații, poate utiliza frânarea autonomă pentru a preveni o coliziune sau pentru a atenua gravitatea acesteia. Sistemul este, de asemenea, capabil să frâneze la detectarea de vehicule staționare și la treceri pentru pietoni, la viteze tipice de oraş și chiar pentru a preveni coliziunile, în funcție de situație. O serie de alte funcții inteligente pot fi adăugate opțional la Driving Assistance Package.

Noile E-Class Coupe și Cabriolet facelift vor debuta în vânzări pe piaţa europeană din toamna anului 2020.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:
(doar cu E-Class Cabriolet)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/