‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaPiața mondială agricolă: Cum s-au modificat prețurile

Piața mondială agricolă: Cum s-au modificat prețurile

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Piața europeană

Ieri, prețul cerealelor a scăzut puțin din cauza că cumpărătorii nu manifestă interes sporit pentru noua recoltă. Ploile din regiunea Mării Negre nu contribuie, de asemenea, la creșterea prețurilor. În schimb, în Franța deficitul de umiditate persistă, iar prognozele meteorologice pe termen scurt nu prea sunt optimiste.

Potrivit Agritel, tensiunea dintre China și Statele Unite devine tot mai accentuată, Statele Unite amenințează China cu schimbări serioase, dacă politica chineză privind Hong Kong-ul se întărește. Aceasta este considerată a fi strategia lui Donald Trump aplicată pentru mobilizarea unei părți din electoratul său. Între timp, țițeiul a luat o pauză în recuperarea prețurilor, care în această dimineață constituie circa 34,10 dolari/b la New York.

Pe arena internațională, Statele Unite au vândut ieri 258.000 de tone de soia Chinei și 216.000 de tone de soia într-o direcție nespecificată.

Prețurile pentru rapiță cresc datorită majorării prețului uleiului de palmier, care se recuperează la Bursa din Kuala Lumpur în această dimineață, și majorării prețului pentru canola. Agricultorii din Canada raportează răsărirea slabă a culturilor din cauza lipsei de umiditate.

Condițiile climatice actuale din Europa ar putea duce la o recoltă timpurie.

‹ adv ›

Piața SUA

Prețurile pentru soia cresc în contextul reluării activității economice și comerciale pe arena internațională a Chinei.

Conform USDA, astăzi 88% din suprafața destinată porumbului a fost însămânțată, în timp ce prognozele erau de aproximativ 90%. Semănatul de soia a atins 65% față de așteptările de 69%. Cu toate acestea, în ciuda faptului că procesul de însămânțare este perturbat în prezent de ploi, astăzi progresul din acest sezon depășește media înregistrată în ultimii cinci ani.

‹ adv ›

Starea a 70% din câmpurile semănate cu porumb în acest sezon este apreciată ca fiind excelentă, la prima publicare a ratingului.

Pentru grâul de toamnă, 54% din câmpurile semănate sunt considerate bune sau excelente, ceea ce este cu 2 puncte mai mult decât în ​​săptămâna precedentă. În ceea ce privește însămânțarea câmpurilor, 81% din câmpurile cu grâu de primăvară a fost semănat.

Piața din regiunea Mării Negre

Cotele pentru exporturile de grâu au fost suplinte în Ucraina, dar ministrul adjunct al economiei a anunțat că autoritățile nu vor limita exporturile până la sfârșitul sezonului. Exporturile de grâu vor continua în săptămânile următoare și vor depăși cu siguranță 20,5 milioane de tone.

Pe de altă parte, este interesant de menționat că Ucraina crește exportul de făină de la an la an. În timpul acestei campanii, peste 300.000 de tone de făină ucraineană au găsit cumpărători pe arena internațională, ceea ce este cu 18% mai mult decât în ​​sezonul trecut.

Citește analiza Agritel de la începutul săptămânii pe acest link.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›