07:00:20 25.04.2024
Stiri

ÎNGRIJORĂRI // Economia chineză LOVEȘTE în dolarul american

Știri 25.08.2015 18:01 Vizualizări1670 Autor: Ziarul National
ÎNGRIJORĂRI // Economia chineză LOVEȘTE în dolarul american
Euro a trecut pragul de 1,17 dolari pentru prima dată de la începutul anului


Moneda euro a atins luni cea mai ridicată valoare în raport cu dolarul american de la începutul acestui an, depăşind pragul de 1,17 dolari pentru un euro, pe măsură ce traderii renunţă la dolari şi la valutele cele mai riscante din cauza îngrijorărilor cu privire la situaţia economiei chineze, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Pieţele bursiere din întreaga lume erau cuprinse de panică, pe fondul îngrijorărilor cu privire la situaţia economiei chineze şi perspectivele economiei mondiale.

Moneda unică europeană a urcat până la 1,1714 dolari pentru un euro, cel mai ridicat nivel înregistrat după data de 15 ianuarie. Comparativ, vineri seară un euro era cotat la 1,1386 dolari. Dolarul s-a depreciat şi în raport cu yenul japonez, ajungând în jurul orei 13,10 GMT la valoarea de 116,18 yeni, cel mai scăzut nivel înregistrat după data de 16 ianuarie.

„Dolarul se prăbuşeşte ca şi cum Fed (Rezerva Federală americană) a demarat achiziţii de active sau a scăzut dobânda”, a arătat Nour Al-Hammoury, analist la ADS Securities.

„De obicei, dolarul este perceput ca valoare de refugiu în perioade de criză deoarece traderii se îndreaptă spre ceea ce percep ca fiind securitatea şi stabilitatea oferită de cea mai mare economie a lumii”, a explicat Matt Weller, analist la Forex.com.

În prezent însă, îngrijorările cu privire la China, a cărei creştere este un motor al relansării economiei mondiale, alimentează temerile potrivit cărora relansarea economică va fi una anemică, ceea ce va determina Banca centrală americană să mai aştepte înainte de majora dobânda de bază. O eventuală majorare a costului creditului în SUA ar face dolarul american mai atractiv pentru investitor în timp ce o amânare a majorării dobânzilor afectează dolarul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md