Pentru prima oară, Twitter marchează două postări ale președintelui american ca fiind „înşelătoare”

Președintele SUA, Donald Trump, a acuzat Twitter de ingerință în alegerile prezidențiale, după ce rețeaua de socializare a marcat postările acestuia ca fiind „înșelătoare”.

Foto: Donald J. Trump/Twitter

Două postări pe Twitter ale lui Donald Trump au fost marcate, pentru prima oară, cu eticheta „potenţial înşelător” pe care Twitter a început să o folosească la începutul acestei luni.

Trump susține în cele două postări că votul prin corespondenţă, în special cel care urmează a fi implementat în California din cauza pademiei de Covid-19, va fi fraudat considerabil. El a spus că vor fi sparte cutiile poştale, iar buletinele de vot vor fi înlocuite cu unele printate ilegal.

Twitter le-a marcat ca fiind înșelătoare, atribuindu-le nota: „Informați-vă despre votarea prin poștă”, cu link direct către o pagină în care se explică de ce sunt considerate „potenţial înşelătoare” şi se oferă mai mult context preluat din sursele oficiale legate de votul prin corespondenţă.

La rândul său, Trump a acuzat compania Twitter că „înăbușește complet libertatea de exprimare”, iar „Președintele nu va lăsa ca acest lucru să se întâmple.”

Susţinătorii lui Donald Trump, în frunte cu şeful de campanie, Brad Parscale, critică decizia Twitter, spunând că reţeaua socială se aliază cu platformele de verificare a informaţiilor care aparţin acelei părţi a presei care se ocupă cu ştirile false, în timp ce mulţi consideră că Twitter ar fi trebui să facă mai de mult şi mai frecvent acest lucru, făcând trimitere inclusiv la unele postări ale lui Trump legate de Covid-19.

Alegerile prezidențiale în SUA vor avea loc în luna noiembrie a acestui an.

sursa: meduza.io


Pub