Circul din Chișinău a fuzionat cu întreprinderea Moldova-Concert. Ce urmează

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță că a definitivat procesul reorganizării Întreprinderii de Stat O.C.I. „Moldova-Concert” prin absorbția Societății pe Acțiuni „Circul din Chișinău”. Scopul constă în păstrarea și dezvoltarea Circului ca edificiu de importanță națională.

Foto: UNIMEDIA

„Procedura va avea ca urmare optimizarea cheltuielilor de administrare și asigurarea gestionării eficiente a patrimoniului public aflat în administrarea întreprinderilor supuse reorganizării.

Totodată, fuziunea întreprinderilor nominalizate va consolida activitățile economico - financiare și manageriale ale bunurilor proprietate de stat şi concentrarea administrării acestora, prin intermediul unei singure întreprinderi”, se menționează într-un comunicat al ministerului.

Edificiul Circului din Chișinău a fost inaugurat în anul 1981, având cea mai mare sală de spectacole din Republica Moldova în formă de amfiteatru, cu o capacitate de 1.900 de locuri și arenă cu diametrul de 13 metri.

Începând cu anul 2014, după o pauză de aproximativ 10 ani, Circul din Chișinău și-a reluat activitatea, prin relansarea spectacolelor de circ și inaugurarea arenei mici.

În anul 2019, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în comun cu Delegația Uniunii Europene a demarat prin intermediul Programului „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, procedura de reabilitare a arenei mari a Circului din Chișinău.


Pub