Șoferul care a provocat accidentul din noaptea de 16 mai rămâne în arest pentru 30 de zile

Șoferul care a provocat accidentul din noaptea de 16 mai pe bulevardul Ștefan cel Mare, în care două persoane au fost răpuse, rămâne în izolator pentru încă 30 de zile. Recursul avocatului a fost respins de Curtea de Apel Chișinău.

Foto: Facebook/Andrei Petru

„Recursul avocatului, care solicita eliberarea învinuitului din arest, a fost respinsă. Șoferul rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile”, a confirmat pentru UNIMEDIA Maria Vieru, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale.

Precizăm că șoferul vinovat de accidentul din centrul capitalei, din 17 mai, refuză în continuare să colaboreze cu ancheta, precizând că nu el se afla la volan. Declarația aparține ministrului de Interne, Pavel Voicu, făcută în cadrul emisiunii Puterea a Patra.

Amintim că la data de 17 mai, două persoane au decedat în urma unui accident violent produs pe bulevadrul Ștefan cel Mare din Chișinău.

Un automobil de model „Audi”, condus de un tânăr de 27 ani, cu o pasageră la bord, deplasându-se pe Ștefan cel Mare s-a ciocnit cu un automobil „Toyota", taxi, condus de un bărbat de 39 de ani, care se deplasa pe str. Ismail, având, de asemenea, un pasager. În urma impactului, Audi s-a tamponat cu un automobil „Dacia Logan", condus de un bărbat de 40 de ani, ulterior, tamponând un automobil „Volkswagen" ce era parcat.

În rezultat, șoferul automobilului de model „Toyota” a decedat pe loc. La spital au fost transportați șoferii unităților de transport Dacia și Audi și pasagerii care la momentul impactului se aflau în unitățile de transport, pentru acordarea îngrijirilor medicale.

În urma traumelor, pasagerul din Toyota a decedat la spital.

Ulterior, șoferul automobilului „Audi”, care a provocat accidentul tragic de pe Ștefan cel Mare, a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău.


Pub