Agenția Proprietății Publice cheamă în instanță Avia Invest: Cererea este pusă pe rol la Judecătoria Chișinău

Agenția Proprietății Publice (APP) a depus cerere de chemare în judecată împotriva Avia Invest, compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău. Reprezentanții APP anunță că cererea a fost depusă în data de 19 martie 2020 și actualmente este pusă pe rol la Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

Foto: UNIMEDIA

„În perioada Etapei I investiționale Concesionarul activelor Aeroportului Internațional Chișinău - SRL ”Avia Invest” nu și-a onorat integral obligațiile prevăzute de contract de concesiune. Pentru unele din direcțiile investiționale, SRL ”Avia Invest” a executat lucrări concesionale cu 8,8 mln. EUR mai puțin decît este prevăzut în Programul investițional. Din acest motiv, la recomandările Comisiei de monitorizare a concesiunii, în temeiul prevăzut de contract, Agenția Proprietății Publice, la 06.02.2020, a expediat în adresa SRL ”Avia Invest” o notificare prin care a solicitat achitarea daunelor, care la acel moment, se cifrau în jur de 500 mii EUR”, se arată în comunicatul emis de APP.

Aceștia spun că Avia Invest a refuzat să se conformeze cerințelor înaintate de Agenție până pe data de 14 februarie, astfel APP a depus cerere de chemare în judecată împotriva SRL ”Avia Invest” privind încasarea penalităților/daunelor pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale prevăzute pe direcții investiționale.

Recent, Avia Invest anunța că toate plățile pentru serviciile de supraveghere către AAC, precum și impozitele aferente activității economice ale companiei către bugetul public sunt achitate. Prin urmare, administrația Aeroportului Internațional Chișinău solicita autorităților și implicit AAC să-și retragă cererea de chemare în judecată privind inițierea procedurii de insolvență a companiei, ținând cont de faptul că Avia Invest și-a onorat toate obligațiile de plată către AAC și Bugetul de stat.


Pub