Reacția avocatului lui Vlad Plahoniuc la acuzațiile aduse de Veaceslav Platon: Toate aceste acțiuni sunt o tentativă evidentă de influențare a actului justiției prin declarații și amenințări publice

„Acuzațiile făcute la adresa lui Vladimir Plahotniuc apar într-o perioadă preelectorală, în care cei care se află acum la conducerea statului au scufundat societatea într-o criză adâncă și se confruntă cu situații în care au nevoie să distragă atenția cetățenilor de la problemele reale și de la starea în care a ajuns Republica Moldova”. Cel puțin asta este reacția avocatului Lucian Rogac, care îl reprezintă pe Vlad Plahotniuc în instanțele din Republica Moldova.

Foto: UNIMEDIA

Declarațiile făcute de Rogac vin după ce zilele trecute, Veaceslav Platon a adus mai multe acuzații fostului lider al PD-ului.

Potrivit lui Rogac, toate „acuzațiile făcute la adresa lui Vladimir Plahotniuc sunt nefondate, nu se bazează pe fapte reale și nu vor putea fi dovedite niciodată pentru că nu au fost săvârșite în realitate”, a declarat acesta într-un comentariu oferit pentru UNIMEDIA.

Avocatul mai precizează că dosarul în care este invocat numele lui Vlad Plahotniuc este unul politic, realizat la comanda celor care se află acum la conducerea statului.

„Am putut observa cu toții, mai multe acțiuni de antepronunțare a actorilor politici, care au anunțat din timp, public, acțiunile, deciziile pe care urmau să le pună în aplicare unii procurori în cazul lui Vladimir Plahotniuc. Toate aceste acțiuni nu reprezintă altceva decât o tentativă evidentă de influențare a actului justiției prin declarații și amenințări publice, dar și prin presiuni directe asupra procurorilor, făcute de cei care se află acum la conducerea Republicii Moldova. Ne dorim ca orice proces al justiției din țara noastră să se desfășoare corect, imparțial și independent de orice tip de influență politică” a punctat Rogac.

Amintim că omul de afaceri, Veaceslav Platon, îl acuză pe Vladimir Plahotniuc că ar fi încercat să-l lichideze fizic, în perioada când deja era încarcerat în penitenciarul Nr.13 din centrul capitalei. La un moment dat, cu el în celulă a fost plasat un killer, spune Platon.

Pe 21 mai, procuroriii de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au cerut mandat de arestare pe numele fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc. Acesta este vizat într-un nou dosar penal, privind frauda bancară.

Amintim că, șeful Procuraturii Generale, Alexandru Stoianoglo, a anunțat într-un briefing de presă că Vladimir Plahotniuc este beneficiarul banilor obținuți în urma furtului miliardului, prin intermediul grupului Șor, iar în privința sa urmează a fi înaintate încă trei capete de acuzare și solicitată extrădarea imediată din SUA, pentru a fi tras la răspundere în Moldova.

La data de 13 ianuarie, Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a declarat că SUA l-a inclus pe Vladimir Plahotniuc și pe toți membrii familiei sale în lista persoanelor indezirabile pe teritoriul său.

În decembrie 2019, Centrul Național Anticorupție (CNA) a sesizat Interpol, Ambasadele României, Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit în Republica Moldova despre faptul că fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Vladislav Novak. Totodată, CNA a solicitat Ambasadelor Regatului Unit și a SUA din Moldova, identificarea locului aflării acestuia în vederea extrădării ulterioare.


Pub