Deputatul PSRM testat pozitiv la Covid-19, acuzat de primarul de Rîșcani că se plimba prin oraș fiind infectat

Deputatul PSRM Vladimir Mizdrenco, testat pozitiv la Covid-19, este acuzat de primarul de Rîșcani, Victor Bogatico, precum că se plimba prin oraș fiind infectat și că ar fi interacționat cu mai multe persoane, printre care și președintele de raion și consilierii. Și asta în pofida faptului că președinta Parlamentului a semnat o dispoziție ce prevede izolarea tuturor deputaților, până la prezentarea rezultatelor testelor efectuate. În replică, socialistul spune că toate persoanele cu care a contactat au dat și ele probe la laborator și s-au dovedit a fi sănătoase.

Foto: Facebook/ Vladimir Mizdrenco

Deputatul nostru este infectat!!! Prostia dă naștere la indiferență, neglijență, egoism și iresponsabilitate! În ciuda interdicţiei impuse de președintele Parlamentului, acesta a mers prin oraș în tot weekendul și s-a lăudat tuturor cu noua sa mașină. Imaginați-vă câți oameni a întâlnit, iar aceștia sunt comercianți, antreprenori, cetățeni simpli, membri și non-membri ai PSRM.... președintele raionului și întreg consiliul raional...”, a scris primarul orașului Rîșcani, Victor Bogatico, pe pagina sa de Facebook.

În replică, deputatul a scris, tot pe Facebook, că persoanele care au contactat cu el au fost supuse și ele testului la coronavirus, iar rezultatele sunt negative.

Totodată, Vladimir Mizdrenco a menționat că se simte bine, nu are simptome, dar se va afla în continuare sub monitorizarea medicilor.

Mizdrenco a devenit deputat după alegerile parlamentare din februarie 2019, fiind ales pe Circumscripția nr. 4, care include 31 de localități din trei raioane din nordul Republicii Moldova – Rîșcani, Dondușeni și Drochia, fiind reprezentantul PSRM, formațiune de care îl leagă mai multe funcții: este membru al Consiliului Republican, președinte al Organizației teritoriale Rîșcani și președinte al organizației de tineret „Garda Tânără”, scrie Rise.md.

Vladimir Mizdrenco a anunțat la 25 mai că a primit rezultatele testului efectuat pentru a verifica dacă este sau nu infectat cu noul tip de coronavirus, iar acestea s-au dovedit a fi pozitive.

La 22 mai, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a semnat o dispoziție prin care toți deputații urmau să se afle în autoizolare la domiciliu, până la obținerea rezultatelor negative ale testelor la Covid-19. Măsura a fost luată după ce s-a aflat că unul dintre deputații PD, Eugeniu Nichiforciuc, a fost testat pozitiv la noul tip de coronavirus. Totodată, și miniștrii care au participat la ședința fracțiunii PD, acum o zi, alături de deputatul infectat, vor respecta regimul special.

Și deputata din fracțiunea Partidului Șor, Marina Tauber, s-a dus la un protest în susținerea liderului formațiunii, la Cahul, a doua zi după ce a participat la ședința Legislativului. Parlamentara a intrat și în incinta Curții de Apel Cahul, fără a purta mască.


Pub