Peste 3700 de șoferi au fost sancționați în ultimele 5 zile. Mai mult de jumătate au depășit limita de viteză

Inspectoratul Național de Securitate Publică informează că timp de 5 zile de când a fost demarată acțiunea „10 zile de activități împotriva accidentelor în traficul rutier”, peste 3700 de șoferi au fost sancționați. Aproape jumătate dintre aceștia au încălcat regimul de viteză, iar 139 suspectați că ar fi urcat la volan în stare de ebrietate.

Foto: facebook/INSP

Ofițerii INSP al IGP au depistat la volanul mașinii 139 de șoferi suspecți în stare de ebrietate, dintre care 118 în stare de ebrietatea avansată, iar 21 în stare de ebrietate minimă.

În această perioadă, pe întreg teritoriul țării au fost sancționați peste 3 700 de șoferi care au încălcat regulile de circulație rutieră, cele mai grave fiind depășirea limitei de viteză-circa 2000, încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizia tehnică a mașinilor- 678 de conducători auto, nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră- circa 300 de șoferi, conducerea vehiculului cu încălcarea regulilor, prinvind permisul de conducere- 164, iar pentru încălcarea regulilor de folosire a centurii de siguranță- 114 șoferi au fost sancționați.

„10 zile de activități împotriva accidentelor în traficul rutier” a INSP al IGP continuă și se va încheia la data de 31 mai.

Peste 120 de șoferi au fost sancționați, în primele 12 ore de la inițierea acțiunii INSP al IGP, dintre care 65 de conducători auto au fost depistați în trafic și documentați pentru depășirea limitei de viteză, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală.


Pub