UNInterviu cu Sergiu Pușcuța, despre ce crize ne așteaptă după pandemie, cât e de sărac bugetul țării și pe ce mizează Ministerul Finanțelor: „Exporturile și importurile au scăzut cu până la 40 la sută”

Republica Moldova se află într-o stare economică fără precedent, iar situația actuală ne impune să căutăm surse de finanțare externă. Cel puțin asta a declarat Ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța în cadrul emisiunii UNInterviu de la UNIMEDIA.

Ministrul a vorbit despre situația actuală economică și de faptul că exporturile și importurile au scăzut cu aproximativ 30-40% față de luna precedentă.

De asemenea, potrivit prognozei Ministerului, pentru anul 2020 PIB-ul va scădea în jur cu 3%, iar pentru luna mai, Sergiu Pușcuța speră că situația se va normaliza și vom ajunge la un nivel economic asemănător aceeași periodă a anului 2019.

Despre salariile mari, despre rezerva valutară, asistența macro-financiară și cum ar putea afecta declarațiile lui Ion Chicu relația economică cu România, aflați în emsiunea de mai jos.


Pub