(video) Cum agenții economici vor putea să beneficieze de subvenționarea dobânzilor pentru creditele luate

Agentul economic va primi subvenții din partea statului în cazul în care, în urma achitării dobânzii, va depune, în acest sens, o cerere către Serviciul Fiscal de Stat. Declarația a fost făcută de către ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța în cadrul UNInterviu.

Foto: UNIMEDIA

„Agentul economic va fi beneficiarul subvenției. Această subvenție va fi acordată în perioada cât va fi achitată dobânda”, a declarat munistrul Finanțelor.

„De exemplu, agentul economic a plătit dobânda, debitorul a plătit creditorului băncii dobânda, presupunem pe data de 20 iunie 2020. Astfel, în conformitate cu proiectul reglementat regulamentului propus, el depune cererea la Serviciul Fiscal imediat și în termen de 15 zile, mijloacele financiare care sunt pasibile subvenționării, vor fi din bugetul de stat achitate direct pe conturile agentului economic/debitorului ”, a exemplificat Serghei Pușcuța.

În același timp, ministrul Finanțelor a precizat că această plată se va face în fiecare lună, în dependență cât de des agentul economic achită dobânda.

„Dacă dobânda este pasibilă achitării o dată pe lună, e lunar. Dacă dobânda are alt regim de achitare, e alt regim și de subvenționare. Dacă e mai rar, atunci mai rar, dacă e mai des, atunci mai des sau poate fi și altă situație în care agentul economic achită 2, 3 luni dobânda, dar din varii motive nu a depus această cerere către Serviciul fiscal de Stat pentru a obține subvenția. Atunci va putea depune în luna septembrie și să obțină subvenționarea pe toate 3 luni”, a conchis Pușcuța.

Pentru subvenționarea dobânzilor, pentru anul 2020, în bugetul de stat, în exercițiul de rectificare a fost inclus, în fond, în sumă de 90 milioane lei.


Pub