Scandal „de înaltă tensiune” la Condrița: Consilierii acuză primarul că a mințit localnicii când le-a promis compensarea energiei electrice. Ce spune edilul satului

Consilierii locali de la Condrița acuză primarul localității că a mințit localnicii atunci când le-a promis compensarea energiei electrice pe parcuscul stării de urgență din țară, insituită din cauza pandemiei Covid-19.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit consilierilor, aceștia s-au simțit incomod atunci când ei au fost nevoiți să discute despre compensarea plăților pentru energia electrică pentru perioada stării de urgență, deoarece această decizie aparține strict primarului și nu a fost discutată împreună cu consilierii satului Condrița.

„Discutând și analizând situația din mahalaua încredințată, în topul celei mai incomode întrebări a fost cea legată de plata energiei electrice pe două luni, ce urma a fi achitată din contul primărie, ca ajutor localnicilor în perioada de carantină... Stimați localnici, declarațiile primarului A. Donică pe la TV, au fost niște declarații iresponsabile, ce ne-a uimit și pe noi, consilierii din Condrița. Minciuna a fost zămislită doar de el cu scop de a se lustrui și a se da rotund... El și să răspundă de urmări! Ba mai mult, să ne avertizeze și de poveștile ce vor urma...”, se arată pe pagina oficială de facebook a satului Condrița.

Drept reacție, în comentariile publicației de pe facebook, primarul localității a reacționat, susținând că toți locuitorii satului Condrița vor primi compensațiile pentru cheltuielile comunale pe lunile martie și aprilie.

„Minciuni gogonate scrieți voi cei care administrați această pagină. Prima minciună este faptul că ședința consiliului local al s.Condrița din 25 mai este prima și unica ședință desfășurată în acest an! (probabil ați dorit să accentuați că nu se lucrează la Primărie și nu se fac ședințe al consiliului local) Prima ședință a avut loc pe data de 14 februarie 2020! A doua minciună este faptul că eu am decis compensarea comunalelor fără ca să discut și cu consilierii! Eu am discutat cu toți consilierii din sat și am avut susținerea majorității pentru a compensa comunalele în proporție de 100%! A treia minciună o ve-ți afla-o în curînd! Mă tem că nu vă ve-ți opri doar la aceste minciuni, deaceia o să facem altfel... Toți locuitorii satului Condrița vor primi compensațiile pentru cheltuielile comunale pe lunile martie și aprilie!”, a reacționat Andrei Donică, primarul satului Condrița.

Amintim că Andrei Donică, primarul satului Condrița, a anunțat în martie, după instituirea stării de urgență, că Primăria localității va compensa în mărime de 100% costul pentru toate serviciile comunale, inclusiv telefonia fixă pentru lunile martie și aprilie 2020.


Pub