Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

27 Mai 2020 / 13:06

Instrument de identificare a produselor nesigure de pe piaţa autohtonă

Un nou sistem informaţional automatizat naţional de informare şi comunicare pentru supravegherea pieţei este elaborat de Ministerul Economiei şi Infrastructurii cu sprijinul Uniunii Europene. Conform unui comunicat de pe mei.gov.md, noul sistem va servi drept instrument de asistenţă în identificarea produselor nesigure sau neconforme care au fost sau urmează a fi introduse pe piaţă.

Viitorul sistem informaţional va sprijini, în regim automatizat, procedurile de conlucrare între autorităţile de supraveghere a pieţei şi Serviciul Vamal. Potrivit ministrului Economiei şi Infrastructurii, Sergiu Railean, prin intermediul noului instrument, autorităţile statului îşi doresc să se asigure că produsele sunt conforme cu cerinţele esenţiale aplicabile şi că nu pun în pericol sănătatea, siguranţa sau alte aspecte ce ţin de protecţia oamenilor.

Sistemul în cauză va fi creat în conformitate cu normele europene şi va satisface în totalitate cerinţelor utilizatorilor, iar securitatea informaţiei va fi asigurată în corespundere cu standardele internaţionale, se mai menţionează în comunicat.

Comentarii