23:27:41 23.04.2024
Stiri

Cadrele medicale din RUSIA au murit pe capete. Care ar fi numărul real al medicilor uciși de COVID-19

Știri 27.05.2020 08:42 Vizualizări1362 Autor: Ziarul National


Cadrele medicale din RUSIA au murit pe capete. Care ar fi numărul real al medicilor uciși de COVID-19

Autoritățile ruse au declarat marți că cel puțin 101 lucrători din domeniul sănătății au decedat în întreaga țară din cauza epidemiei de coronavirus, fiind prima statistică oficială de acest fel de la începutul pandemiei, potrivit AFP.

Numărul oficial a fost raportat în timpul unei misiuni în Parlament de către Lioudmila Letnikova, un înalt funcționar în Ministerul Sănătății, potrivit agenției de știri Interfax, citată de Hotnews.ro.

Cadre medicale din diverse orașe rusești au povestit pentru DW în ce condiții dificile combat coronavirusul. Moscova este epicentrul luptei împotriva Covid-19, numărul persoanelor infectate crește și în alte regiune.

Dmitri Serioghin, paramedic la Oriol (capitala regiunii cu același nume situată în Rusia Centrală, orașul numără circa 320.000 de locuitori), declară că „protecția este, desigur, inadecvată. Adesea mergem la pacienți dotați doar cu o mască, o pereche de mănuși și una de ochelari. Costumele speciale de protecție se folosesc numai în cazul pacienților cu coronavirus confirmați. Aceste echipamente sunt păstrate la sediul central și sunt foarte puține. Astfel de costume nu sunt disponibile pentru o intervenție normală nici când există suspiciuni de pneumonie”.

Igor, radiolog la Tver, oraș cu 400.000 de locuitori povestește că în două spitale din orașul Tver, efectuează tomografie computerizată la pacienții suspecți de Covid-19. „În ambele stabilimente sunt multe de făcut. Au existat zile în care dimineața am avut zece pacienți, iar seara de cinci ori mai mulți. Și medicii se îmbolnăvesc. La noi sunt internați colegi de la un spital vecin. Există costume de protecție, dar nu aș spune că avem din abundență. Avem încă destule ventilatoare. S-a promis că va fi achiziționat un al doilea dispozitiv CT.

Președintele Vladimir Putin a declarat marți că apogeul pandemiei „a trecut” în Rusia și că situația a rămas „în general stabilă în țară”, care are peste 362.000 de cazuri de coronavirus detectate, inclusiv 3.807 decese.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md