22:46:21 19.04.2024
Stiri

Răspunsul Procuraturii Generale pentru Iurie Reniță și Andrei Năstase, care au depus denunțuri ce vizează imaginile video în care Plahotniuc îi întinde un „kuliok” cu bani lui Dodon

Actualitate 27.05.2020 14:13 Vizualizări2781 Autor: Ziarul National
Răspunsul Procuraturii Generale pentru Iurie Reniță și Andrei Năstase, care au depus denunțuri ce vizează imaginile video în care Plahotniuc îi întinde un „kuliok” cu bani lui Dodon


Procuratura Generală (PG) anunță că a inițiat, în baza denunțurilor oficiale depuse la finele săptămânii trecute de către liderul PPDA Andrei Năstase și deputatul Iurie Reniță, un proces penal în cadrul căruia vor fi investigate circumstanțele rezultate din înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider al democraților, Vlad Plahotniuc, o pungă în care se prezumă că ar fi fost bani.

„Procesul penal a fost inițiat în baza art.274 Cod de procedură penală, procurorii urmând să efectueze o serie de investigații pentru a se decide dacă există în acțiunile protagoniștilor acestui video o bănuială rezonabilă cu privire la elementele constitutive ale vreunei infracțiuni”, arată PG într-un comunicat de presă.

CITIȚI și Dodon se CONTRAZICE în privința imaginilor în care Plahotniuc îi întinde o pungă în care ar fi fost bani pentru finanțarea PSRM. Pe de o parte spune că imaginile ar fi TRUCATE, iar pe de altă parte confirmă întâmplarea

Procurorul general Alexandru Stoianoglo a declarat, ieri-seară, într-o emisiune televizată că Procuratura Generală va solicita o expertiză a înregistrării video în care președintele Igor Dodon este surprins cum primește o sacoșă cu bani de la Vladimir Plahotniuc, adăugând, însă, că filmarea nu poate fi folosită drept probă pentru învinuire.

CITIȚI și VIDEO // Noi IMAGINI cu PUNGA în care ar fi BANI pentru Dodon. „Despre Dodon, Plahotniuc și alte vietăți politice de la noi. Mi-am asumat o misiune complicată de a prezenta o secvență video cu trei mari corupți și penali”

„Pot să spun că procurorii deja investighează acest material video. Cu siguranță vom iniția un proces penal în cadrul căruia vor fi întreprinse acțiunile necesare. Este clar că ar trebui să audiem toți participanții la acest proces, să le obținem mărturiile pe baza cărora să înaintăm o versiune. Trebuie să facem o deosebire în ceea ce privește responsabilitatea. Există responsabilitate politică și este responsabilitate morală. Responsabilitatea la care PG poate atrage este cea penală. Eu trebuie să investighez aceste fapte din punct de vedere penal. Pentru asta am nevoie de dovezi. Putem avea zeci de presupuneri, dar fără dovezi nu putem îngrădi drepturile oamenilor”, a declarat Alexandr Stoianolgo.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md