08:46:49 24.04.2024
Stiri

CIRCUL din Chișinău, absorbit de „Moldova-Concert”

Actualitate 27.05.2020 15:37 Vizualizări1447 Autor: Ziarul National
CIRCUL din Chișinău, absorbit de „Moldova-Concert”


Societatea pe Acțiuni „Circul din Chișinău” va fi aborbită de Întreprinderea de Stat „Moldova-Concert”.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării susține că scopul reorganizării acestor instituții constă în păstrarea și dezvoltarea Circului din Chișinău, unde în prezent este reabilitată arena mare cu bani de la Uniunea Europeană, oferiți prin intermediul Programului „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

Totodată, fuziunea Circului și întreprinderii „Moldova-Concert” va duce la optimizarea cheltuielilor de administrare și asigurarea gestionării eficiente a patrimoniului public, va consolida activitățile economico - financiare și manageriale ale bunurilor proprietate de stat şi concentrarea administrării acestora prin intermediul unei singure întreprinderi.

Circul din Chișinău a fost inaugurat în anul 1981, având cea mai mare sală de spectacole din Republica Moldova în formă de amfiteatru cu o capacitate de 1 900 de locuri și arenă cu diametrul de 13 metri. Începând cu anul 2014, după o pauză de aproximativ 10 ani,Circul din Chișinău și-a reluat activitatea prin relansarea spectacolelor de circ și inaugurarea arenei mici.


Stiri relevante

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md