Burse în IT pentru locuitorii din regiunea Bălți

76_large_21849

Locuiești în regiunea orașului Bălți? Ești pasionat de IT? Depune-ți dosarul și obține o bursă pentru a studia tehnologiile informaționale! În scopul extinderii oportunităților de dezvoltare în regiuni și crearea premiselor pentru conectarea capitalului uman cu posibilitățile oferite de companiile IT locale, Proiectul „Tekwill”, în parteneriat cu proiectul „Optim”, a lansat Programul de Burse în IT. Programul se va desfășura timp de trei luni, începând cu data de 1 iunie 2020. Inițiativa va oferi cursuri de Graphic Design și Arduino, destinate atât adolescenților cât și tinerilor. Lecțiile se vor desfășura online, iar cei interesați vor fi ghidați de un grup de mentori dedicați.

După absolvirea cursului online de Graphic Design, participanții vor obține cunoștințele și abilitățile necesare pentru realizarea proiectelor creative prin intermediul ilustrațiilor, fotografiilor și animațiilor, iar la lecțiile de Arduino – a bazelor microelectronicii și a electrodinamicii. La fel, limbajul de programare C++, integrat și adaptat în aplicația Arduino IDE, nu va mai fi o necunoscută pentru absolvenții programului.

Condiții pentru înscriere și criterii de eligibilitate:

  • adolescenții și tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-20 ani;
  • interesul și pasiunea pentru programare, robotică și electronică, însoțită de o gândire creativă și cunoștințe de bază despre pictură;
  • dorința de a obține cunoștințe calitative în domeniul IT;
  • un laptop și conexiune la internet;
  • motivația de reprofilare și conversie profesională.

Lecțiile se vor desfășura online, pe platforme specializate care vor permite comunicarea interactivă dintre elevi și mentori.

  • Programul va începe în data de 1 iunie 2020.
  • Costul cursului – 400 de lei/lună, doar pentru locuitorii din regiunea Bălți.

Suma constituie 30 % din costul integral al cursului, 70 % din cost sunt acoperite din resursele partenerilor de dezvoltare.

Mai multe detalii despre cursul online de Arduino IT, vezi aici.

Mai multe detalii despre cursul online de Graphic Design, accesează aici.

Despre proiect

Proiectul „Tekwill” în parteneriat cu proiectul „Optim” dezvoltă Programul de Burse în IT, inițiativă realizată în regiunile Bălți și Cahul, cu susținerea Biroului de cooperare al Elveției în cadrul Proiectului „Optim – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova‘’, implementat de Helvetas Swiss Intercooperation în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, precum și cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare și Suediei în cadrul Proiectului „Tekwill”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente