(video) Istoria modelelor Mercedes-Benz E-Class Coupe și Cabriolet: Mașini sport și elegante cu un stil extraordinar

Elegant, sportiv și luxos: în istoria modelului Mercedes-Benz E-Class, acest lucru se reflectă în special în variantele coupe și cabriolet cu două portiere. Aceste vehicule combină virtuțile clasice ale clasei E – siguranță exemplară și confort cuprinzător pe distanțe lungi – cu o finețe estetică deosebită.

Până în ziua de azi, aceste puncte forte sunt cele care continuă să facă aceste automobile atât de reuşite. Această serie de modele are o tradiție directă care a început mai mult de 50 de ani în urmă, cu Stroke/8 Coupe din seria 114 și aproape 30 de ani în urmă cu decapotabilele din seria 124.

Din 1993, când mașinile din acest segment de piață de la Mercedes-Benz au primit denumirea E-Class, a existat, de asemenea, o tradiție în a folosi motoare Mercedes-AMG de top. Această performanță și marca de mașini sport și-au făcut deja un nume cu versiunile sale de înaltă performanță ale modelelor sportive și elegante cu două uși, precum este acelaşi Mercedes-Benz 300 CE 6.0 AMG – versiunea coupe a modelului poreclit “The Hammer” – care este considerată deosebit de spectaculoasă şi în prezent.

Seria de modele v a fost construită din 1968 până în 1976, iar succesorii seriei de modele 123 i-au încântat pe fani din 1977 până în 1985. Seria de modele 124 care a purtat numele de E-Class din 1993 a inclus elegantul coupe în perioada anilor 1987-1996. Din 1991 până în 1997 i s-a alăturat primul cabriolet Mercedes-Benz din acest segment, tot din seria de modele 124.

Tradiția a fost continuată în următorii ani de către cele două serii de modele CLK: seria 208 (coupe: 1997 – 2002; cabriolet: 1998 – 2003) și seria 209 (coupe: 2002 – 2009; cabriolet: 2003 – 2009). Din 2009 până în 2016, maşini coupe şi cabrio din seria de modele 207 au fost din nou atribuite clasei E, până când au fost înlocuite de modelul seriei 238, care a fost lansat în decembrie 2016.

“Stroke/8” Coupe a fost fundamentul unei tradiții excelente în îndepărtatul 1968

În noiembrie 1968, Mercedes-Benz și-a încântat clienții cu lansarea unui model elegant cu două uși. Coupe-urile din seria 114 au rotunjit capătul de sus al gamei de modele 114/115, cunoscută afectuos ca seria “Stroke/8”, și au condus cu încredere terenul. Alegerea motoarelor a făcut acest lucru clar: modelele cu două uși erau disponibile doar cu motoare cu șase cilindri în linie. De fapt, motorul M 114 cu sistemul de injecție electronică Bosch D-Jetronic de pe vârful de gamă 250 CE (150 CP) a fost rezervat pentru coupe-uri.

Mercedes-Benz “Stroke/8” coupe

Două reviste auto, “Motor-Rundschau” și “auto motor und sport” au înregistrat o viteză maximă de 198 km/h pentru 250 CE, iar revista elvețiană “Automobil Revue”, de la Berna, a măsurat chiar 199 km/h. Astfel, mașina aproape că a atins marcajul magic de 200 km/h, ceea ce era încă remarcabil pentru mașinile de pasageri la acea vreme. Este de la sine înțeles că Mercedes-Benz a ales pista de curse Hockenheimring pentru a-și prezenta coupeul în urmă cu 50 de ani.

Experții au fost la fel de impresionați de designul sportiv și de caracteristicile interioare de înaltă calitate – furnir de lemn fin în panoul de instrumente, de exemplu, și mocheta. Revista comercială “auto motor und sport” a comentat după ce a efectuat un test: “Coupe-ul oferă, de asemenea, nivelul de confort care lipseşte de pe berline. O notă de lux este oferită într-un pachet funcțional la un preț acceptabil”.

Tehnic vorbind, coupeul semăna îndeaproape cu berlina, dar din punct de vedere stilistic se distingea clar de modelul cu patru uși: parbrizul și luneta erau înclinate mai mult decât cele ale berlinei și, împreună cu linia de acoperiș, care era cu 45 de milimetri mai coborâtă, a creat un silueta dinamica. S-au remarcat de asemenea ferestrele laterale fără rame și complet retractabile în față și în spate. Iar prin scutirea de montanţi B, aspectul general a fost generos și mai puțin restrâns. Bara de protecție, care se întindea drept spre arcul roții din spate, oferea un aspect armonios rotunjit.

În 1972, Mercedes-Benz a prezentat 280 CE (185 CP) drept noul model de top din familia Coupe “Stroke/8”. Până la încetarea producției în august 1976, Mercedes-Benz construise peste 67.000 de maşini coupe din seria 114. Cel mai de succes model, din care au fost construite 21.787 de unități, a fost 250 CE, anul producţiei 1972. Coupe a fost o variantă foarte populară în străinătate: aproximativ 60% din vehicule au fost exportate din Germania.

C 123: eleganţă sportivă pentru individualiști

Mercedes-Benz a continuat succesul “Stroke/8” Coupe în următoarea generație de mașini care au precedat E-Class. Seria de modele 123 cu două uși și-a făcut debutul la Salonul Auto de la Geneva în martie 1977. Alături de modelele cu șase cilindri 280 C și 280 CE, a existat, de asemenea, 230 C și, astfel, pentru prima dată, un model cu motor cu doar patru cilindri.

Grupul țintă a fost o clasă solicitantă de cumpărători: “Coupe-urile prezentate la Geneva sunt destinate pasionaților de automobilism care prețuiesc individualitatea vizuală și verva vizibilă în vehiculul lor”, era scris în kitul de presă pregătit pentru salonul auto.

Ca și în cazul “generaţiei” precedente, coupe-urile din seria C 123 expun vizual o relație strânsă cu sedanurile. Cu toate acestea, ele sunt în mod clar mult mai independente decât predecesorii lor, motiv pentru care kit-ul de presă se referă la caracterul lor “inconfundabil”. Profilul caroseriei, de exemplu, era cu 40 de milimetri mai mic și cu 85 de milimetri mai scurt decât a unui sedan, în mare parte datorită ampatamentului redus.

În plus, parbrizul și montanţii posteriori erau mai înclinaţi, iar ferestrele laterale, care nu erau separate de un montant B, puteau fi retrase în jos complet. “Rezultatul, pentru observator, este un profil lung și mai dinamic. Pentru ocupanți, acest lucru înseamnă o vizibilitate remarcabilă, complet neîngrădită”, mai scria în acel kit de presă.

Nivelul de echipare oferit era bazat pe cel al modelelor sedan “top-of-the-line”. Toate cele trei modele coupe aveau faruri dreptunghiulare cu bandă largă, grile de admisie a aerului cromate în fața parbrizului și ornamente cromate sub stopuri. O îmbunătățire tehnică importantă în comparație cu predecesorii direcți a fost compartimentul de siguranță pentru pasageri mai stabil, cu o structură mai rigidă a cadrului acoperișului, montanţi de acoperiș de înaltă rezistență și uși ranforsate. Absorbția de energie a zonelor mototolite față și spate a fost semnificativ crescută prin capacitatea controlată de deformare a ansamblului frontal și a zonei posterioare.

Modelele 230 C (109 CP), 280 C (156 CP) și 280 CE (177 CP) au fost completate în septembrie 1977 cu varianta diesel 300 CD cu un motor cu cinci cilindri în linie (80 CP), deși aceasta a fost rezervată exportului în America de Nord. În 1981, acest prim diesel coupe a fost înlocuit de 300 CD turbo diesel (125 CP). Producția modelelor cu motoare cu carburator – 230 C și 280 C – s-a încheiat în 1980, iar cel cunoscut sub denumirea 230 CE (136 CP), dotat cu un motor pe benzină cu sistem de injecție, a fost adăugat în gamă în loc.

Mercedes-Benz 300 CD turbodiesel (C 123), model de export pentru America de Nord

Producția modelelor de generaţie/serie 123 s-a încheiat în august 1985, după opt ani și un total de 99.884 de unități făcute. Cea mai rară variantă a fost 280 C – doar 3.704 unităţi au fost construite într-o perioadă de trei ani și jumătate, în timp ce cea mai de succes a fost 280 CE – 32.138 de unități produse. Fascinația acestor modele elegante cu două uși este încă în evidenţă astăzi, asta deoarece sunt căutate după poziţia lor de “maşini clasice mai tinere”. Pentru entuziaști, ceea ce a scris Mercedes-Benz în broșura din 1982, încă se aplică: “Forma corpului Mercedes-ului coupe prezintă o eleganță sportivă atemporală. Fără zorzoane, fără mofturi la modă. Linia sa curgătoare atrage atenția și totuși este integrată în aspectul general al vehiculului cu cea mai mare armonie și fără efort”.

Seria de modele 124: primul E-Class cu deschidere spre cer

În martie 1987, Mercedes-Benz a prezentat noul model coupe din seria 124 la Salonul Auto de la Geneva, care din vara anului 1993 urma să poarte denumirea oficială de E-Class Coupe. Dar vehiculul sportiv, elegant, cu liniile sale moderne şi seducătoare, nu a fost singura mașină exclusivă cu două uși din seria de modele: în 1991 a văzut lumina zilei primul cabriolet din acest segment!

În timp ce primele coupe-uri din această serie de modele au fost eligibile de a primi un certificat de maşină vintage și nişte plăcuţe speciale cu simbolul “H” din 2017, decapotabilele lansate devreme nu vor fi eligibile de asta până anul viitor.

Revenind, aflaţi că noua serie 124 a continuat tradiția plină de viață a coupe-urilor cu patru locuri marca Mercedes-Benz în acest segment de piață. Ca și în cazul predecesorilor săi, inginerii și designerii au luat sedanul ca un punct de plecare din punct de vedere tehnic, dar şi stilistic. Cu toate acestea, coupeul iese în evidență de la prima vedere ca un vehicul independent, sportiv și elegant. Ansamblul de podea al modelului cu patru uși a fost scurtat, ampatamentul s-a micșorat cu 85 mm până la 2.715 milimetri, la fel ca în seria de modele 123, care a subliniat liniile compacte, sportive ale coupe-ului. Panourile laterale, acoperișul și partea din spate au fost, de asemenea, modificate în mod semnificativ, doar ansamblul frontal fiind preluat în mare parte neschimbat de la sedan.

Mercedes-Benz nu a făcut niciun compromis în ceea ce privește siguranța pasivă, în ciuda adaptărilor considerabile la structura caroseriei: inginerii au compensat omiterea montanţilor B prin consolidarea celor frontali A, a membrelor longitudinale și a ușilor printr-o proporție deosebit de mare de panouri din oțel de înaltă rezistență. O nouă abordare a fost aplicată și în ce priveşte finisajul acoperișului: ornamentele au fost extinse puțin sub lunetă. Acest lucru a sporit atât siguranța, cât și confortul pasagerilor din spate. Un alt element de design caracteristic care a subliniat caracterul distinctiv al coupe-urilor în comparație cu alte variante de caroserie (ulterior puse şi pe Cabriolet, au fost nişte benzi cu panouri longitudinale integrate pe partea inferioară a uşilor şi pe praguri.

Gama cuprindea inițial modelele 230 CE (132 CP) și 300 CE (180 CP). În 1989, la Salonul Auto Internațional (IAA) din Frankfurt/Main, a fost lansată o gamă de modele complet reproiectată. Noul model de top a devenit 300 CE-24 (220 CP) cu motor cu patru supape, de 3.0 litri, preluat de la automobilul sport 300 SL-24 (R 129). Caracteristicile disponibile au inclus jante din aliaj ușor, geamuri acţionate electric, volan acoperit cu piele, la fel și levierul cutiei de viteze, ornamente din lemn de nuc și lumini în uşi care se aprinde la deschidere. Când seria revizuită 124 a fost introdusă în toamna anului 1992, cu motoare noi și detalii ale nivelelor de echipare, maşinile coupe au fost complet convertite la tehnologia cu patru supape. Gama de motoare disponibile includea acum motorul cu patru supape de 3.2 litri (220 CP), introdus pe 320 CE şi preluat de la S-Class-ul în caroserie 140.

Încă din 1991, Mercedes-Benz a lansat decapotabila elegantă din seria 124 la IAA pentru a crea o legătură între plăcerile de a conduce cu acoperişul dat jos și punctele forte stabilite deja ale seriei de modele. Open-top-ul cu patru locuri, cu un acoperiş textil din ţesătură moale, a fost primul vehicul de acest tip de la marca din Stuttgart, după o pauză lungă de 20 de ani. Partea superioară moale retractabilă, cu o greutate de 43 de kilograme, s-a bazat pe o legătură formată din 27 de părți şi cu 34 de articulații. Chiar și atunci când este scos există suficient spaţiu în portbagaj. Inițial, modelul 300 CE-24 a fost disponibil din primăvara anului 1992.

Este adevărat: inginerii germani au avut dureri mari de cap atunci când au dezvoltat decapotabila pe baza coupe-ului. O parte din acest efort a mers în a face construcţia corpului mai rigidă, astfel încât decapotabila să fie la fel de confortabilă și sigură ca și ceilalți membri ai familiei de model. În acest scop, aproximativ 1.000 de componente au fost complet reproiectate. Componentele structurale au fost produse din oțel mai gros sau de înaltă rezistență. Zonele care făceau obiectul unor tensiuni ridicate au fost consolidate suplimentar cu duplicatoare, guseuri sau bare. Acestea au inclus, de asemenea, lonjeroane diagonale familiare de la modelul sport SL în caroserie R 129.

Amortizoarele de vibrații au fost, de asemenea, instalate în barele de suspensie din stânga, cadrul acoperișului și nişele laterale ale portbagajului. Acestea reduc vibrațiile enervante ale corpului care pot apărea în vehiculele deschise din cauza lipsei unei structuri de acoperiș. Pachetul general de măsuri de proiectare încorporate în caroserie nu numai că a făcut decapotabila confortabilă, dar, de asemenea, la fel de sigură ca un sedan, break sau coupe într-o coliziune frontală, posterioară sau laterală. Pentru protecție în cazul unei rostogoliri, montaţii A au fost sudaţi pentru a forma o unitate robustă în secțiunile vulnerabile la deformare și a fost instalată o bară de tip rollover care îşi face apariţia imediat de după scaunele posterioare.

Primul E-Class şi motoare de top marca AMG

În iunie 1993, Mercedes-Benz a prezentat facelift-ul seriei 124. Ca și în cazul celorlalte variante de modele, şi decapotabilei i-a fost atribuit titlul de E-Class. Modelele cu două uși au fost subtil reproiectate. O nouă caracteristică a fost grila radiatorului restructurată, familiară cu cea de pe S-Class, în care grila a fost mai puternic integrată în capotă, iar steaua Mercedes a fost mutată pe capotă. Versiunile cu motoare cu patru cilindri E 200 (136 CP) și E 220 (150 CP), precum și cu șase cilindri E 320 (220 CP) au fost cele disponibile din start.

Noua motorizare de top pentru coupe și cabriolet din 1993 a fost E 36 AMG (272 CP). Aceste variante de înaltă performanță au stabilit o tradiție emoțională care este încă vie astăzi în versiunile sportive și elegante E-Class produse de Mercedes-AMG. Modelele de top au devenit disponibile din toamna anului 1993. Ele au ieșit în evidență stilistic din celelalte versiuni ca urmare a pieselor discret detașabile: un deflector de aer din față, membri longitudinali și o bară de protecţie posterioară, toate vopsite în culoarea generală a caroseriei și integrate armonios în liniile corpului, în timp ce jantele din aliaj ușor de 17 inci în stil AMG au fost montate ca o dotare standard.

Din 1987 şi până în 1996 au fost construite un total de 141.498 de coupe-uri din seria C 124, iar din 1991 până în 1997 au fost produse un total de 33.952 de automobile cabrio din seria A 124. Ambele modele sportive şi elegante cu două uși au înregistrat cifre mari de export.

CLK a preluat bastonul

La Salonul Auto de la Geneva din 1993, Mercedes-Benz conceptul unui coupe impresionant. Modelul cu patru locuri, cu două uși, a introdus un nou look pentru Mercedes-Benz, unul cu faruri duble, care și-a făcut debutul în 1995 împreună cu E-Class în caroserie 210. Acest concept auto a fost un punct de plecare stilistic pentru lansarea unei inițiative strategice de produs și a anticipat idiomul de design dinamic al multor modele ulterioare. Atât fanii, cât și observatorii profesioniști au fost încântați.

Cu toate acestea, potențialii proprietari dornici au trebuit să aibă răbdare până în 1997. Abia atunci CLK Coupe (seria de modele 208), care a purtat o asemănare uimitoare cu acel concept, a fost lansat pe piață. Asemănarea conceptului de mașină din 1993 cu noul coupe a fost o chestiune de curs pentru designerul-şef al Mercedes-Benz de atunci, Bruno Sacco: “Nu încercăm să creăm o mașină demonstrativă nebună, plină de performanțe care nu au un sens şi care provoacă uimire pe termen scurt, dar apoi dispare în uitare după doar câteva saloane auto”, a spus el.

Noul CLK şi-a sărbătorit premiera mondială la North American International Auto Show (NAIAS) din Detroit în ianuarie 1997. Din punct de vedere tehnic, modelul cu două uși a fost bazat pe existentul C-Class (seria 202). Dar, fiind un coupe cu patru locuri, a continuat abordarea tradițională a coupe-urilor E-Class.

În 1998, un CLK Cabriolet a devenit, de asemenea, disponibil. Opțiunile de motoare pentru coupe au variat de la CLK 200 cu patru cilindri (136 CP) la modelul CLK 430 cu motor V8 (279 CP). Versiunea cu motor V6 a lui CLK 320 (218 CP) a fost cea mai puternică decapotabilă din gamă.

În 1999, ambele variante ale familiei CLK au fost îmbunătățite semnificativ ca parte a unui facelift. Caracteristicile standard extinse includeau acum membri longitudinali și benzi de protecție vopsite în culoarea mașinii, oglinzi retrovizoare laterale cu semnalizatoare de direcţie în carcase, reglare electrică pe înălţime şi lungime a scaunelor din față, centuri de siguranță frontale cu setări automate comfort-fit, un afișaj central în panoul de instrumente, un volan multifuncțional pentru operarea sistemului audio și a telefonului, lămpi de ieșire în uși, radio RDS “Audio 10”, ESP, un cruise control şi un SPEEDTRONIC. Facelift-ul a adus şi o nouă versiune de top pentru ambele caroserii – CLK 55 AMG (347 CP).

Seria elegantă, dar sportivă 208, s-a dovedit a fi extrem de reușită: între 1997 și 2002, Mercedes-Benz a construit nu mai puțin de 233.367 de maşini coupe și între 1998-2003 un total de 115.161 decapotabile.

Al doilea Mercedes-Benz CLK

În primăvara anului 2002, brandul și-a continuat tradiția cu CLK din seria 209. Coupeul a fost lansat în mod tradițional primul la Salonul Auto de la Geneva. Rolul său ca o serie independentă a fost subliniat de un design care a fost nou dezvoltat până la ultimul detaliu: caracteristici stilistice izbitoare cum ar fi linia continuă a geamurilor laterale fără rame şi complet retractabile, grila caracteristică de radiator cu fante şi cu steaua Mercedes poziționată central, aspectul nou interpretat cu faruri duble și acoperișul “măturat” spre spate, toate au contribuit la caracterul încrezător în sine al mașinii.

În primăvara anului 2003, decapotabila din seria 209 a devenit de asemenea disponibilă. Fie deschis sau închis, stilul său elegant a făcut un CLK să fie instantaneu recunoscut. Acoperișul moale cu trei straturi a oferit, de asemenea, o izolare termică și fonică exemplară. Ambele variante au crescut în dimensiuni față de predecesorii lor, fapt de care au avut de beneficiat ocupanții datorită libertății și confortului sporit: în ceea ce privește spațiul scaunelor, la cap, camera genunchilor, coate și lățimea umerilor, interioarele au devenit mai spațioase.

Au fost șapte motoare puse la alegere pentru coupe și cinci pentru cabriolet. Intervalul de performanță de la 163 la 367 CP a fost identic pentru ambele. O mișcare inedită pentru coupe a fost prin introducerea versiunii rare CLK 270 CDI, care avea un motor diesel modern, cu cinci cilindri în linie, capabil să producă 170 CP.

S-au înregistrat, de asemenea, progrese în ceea ce privește tehnologia caroseriei. Rigiditatea torsională a structurii coupe-ului a fost îmbunătățită cu 40%. Rigiditatea torsională a decapotabilei, o problemă importantă pentru vehiculele cu acoperiş moale, a fost cu aproximativ 12% mai mare decât înainte. În departamentul de aerodinamică, au existat, de asemenea, îmbunătățiri: valoarea coeficienţilor aerodinamici a fost de 0,28 și 0,30 Cd respectiv.

CLK și motorsport

Modelul CLK DTM AMG, care a debutat în calitate de coupe în primăvara anului 2004 și ca decapotabilă în toamna anului 2005, a reprezentat o legătură clară cu motorsportul. Ambele versiuni au fost construite într-o serie mică de doar 100 de exemplare fiecare. Ele au subliniat inconfundabil patrimoniul lor sportiv: sub capotă au primit câte un motor AMG V8 de 5.5 litri cu tocmai 582 CP!

Caroseria a arătat paralele cu vehiculul sport care participa în campionatul DTM, cu un kit de caroserie expresiv care includea o aripă prinsă de capacul portbagajului. Flerul motorsport autentic a fost, de asemenea, transportat de interior, prin aceleaşi scaune sport AMG tapiţate cu piele şi cu centuri de siguranţă în patru puncte, dar şi un volan de curse AMG acoperit cu Alcantara.

Ambele versiuni ale mașinii sport de înaltă performanță, care în prezent este una de colecţie, amintesc de epoca de succes a modelului de curse AMG-Mercedes CLK DTM în German Touring Car Masters (DTM) începând cu anul 2000. În aceste mașini de curse DTM touring, Bernd Schneider a fost campion în anii 2000, 2001 și 2003 și s-a clasat pe locul al doilea în 2002.

CLK este, de asemenea, o caracteristică a curselor de Formula 1: din 1997 până în 1999, CLK 55 AMG (C 208) a fost mașina oficială de siguranță în cursele de Formula 1. Seria de modele 209 a fost reprezentată de nu mai puțin de două Safety Car-uri: CLK 55 AMG a fost folosit în sezonul din 2003, în timp ce modelul CLK 63 AMG a fost utilizat în 2006 și 2007.

Vehiculele care sunt folosite pentru a asigura siguranța participanților la cursele de Formula 1 din întreaga lume sunt într-o mare măsură mașini Mercedes-AMG standard. Principalele instalații suplimentare sunt sistemele de siguranță și comunicații.

Facelift-uri pentru CLK Coupe și Cabriolet

La Salonul Auto Internațional din 2004 de la Paris, Mercedes-Benz a prezentat o serie specială CLK 500 Cabriolet limitată la 100 de unități, cu un concept excepțional de culoare și materiale, creat de designerul italian de modă Giorgio Armani.

Iar la începutul verii anului 2005, modelul a fost supus unui facelift extins. În ambele variante de caroserie, CLK 350 (272 CP) a înlocuit anteriorul CLK 320, iar CLK 280 cu un motor V6 (231 CP) a fost adăugat în gamă. Tot de atunci, coupeul a fost, de asemenea, disponibil ca un CLK 220 CDI cu un motor de 150 CP. Clienții au mai putut comanda şi o decapotabilă CLK 320 CDI.

În 2006, modelul exclusiv de înaltă performanță – CLK 63 AMG (481 CP) – în ambele versiuni ale caroseriei, şi-a sărbătorit premiera. Un şi mai rar CLK 63 AMG Black Series a urmat apoi cu un motor cu 507 CP, care a fost disponibil exclusiv într-o caroserie coupe şi a pus glazura pe tort. Apoi, în vara anului 2006, CLK 500 Coupe a fost echipat cu un nou motor V8 cu 388 CP.

Aşa s-a întâmplat că seria de modele 209 a atras chiar mai mulți clienți decât primul CLK. Din 2002 până în 2008, compania a construit nu mai puțin de 240.878 de automobile coupe și din 2003 până în 2009 a produs 140.139 de maşini cu acoperiş retractabil.

Mercedes-Benz CLK Sport Edition (2007)

Primăvara anului 2009: premiera pentru seria de modele 207

În martie 2009, modelele cu două uși au revenit oficial în gama E-Class, continuând astfel tradiția, iar la Salonul Auto de la Geneva, Mercedes-Benz E-Class Coupe din seria de modele 207 şi-a sărbătorit premiera. Siguranță, design, confort – acestea au fost disciplinele de bază ale brandului în care acest vehicul a redefinit din nou standardele.

Cu un profil lateral de coupe clasic, fără vreun montant B și cu geamuri laterale complet retractabile, noul model cu două uși a fost o interpretare sportivă a designului dinamic a lui E-Class. În același timp, aceasta, cea mai aerodinamică versiune a coupe-ului, a stabilit o nouă valoare pentru coeficientul de rezistenţă aerodinamică – de doar 0,24 Cd – devenind cea mai eficientă mașină de producție din lume.

În primăvara anului 2010 a urmat decapotabila din seria 207. Partea de sus moale, îmbunătățită acustic, a oferit cel mai scăzut nivel de zgomot din clasa sa, chiar și la viteze mari. Sistemul opțional inovator AIRCAP, care reduce turbulențele de vânt din interiorul vehiculului și, ca urmare, și zgomotul vântului, oferă un confort excepţional când se conduce cu acoperişul dat jos prin acţionarea unui deflector special de la marginea superioară a ramei parbrizului.

Sistemul de încălzire a capului şi gâtului – AIRSCARF – a fost, de asemenea, disponibil ca opțiune. Acest sistem are menirea de a prelungi “sezonul acoperișului deschis”, făcând condusul confortabil chiar și atunci când temperaturile exterioare sunt scăzute.

Gama de motoare disponibile a fost extinsă. De exemplu, au existat două noi modele cu patru cilindri: E 250 CDI BlueEFFICIENCY cu motor diesel și E 250 CGI BlueEFFICIENCY cu motor pe benzină. Ambele motoare au prezentat un sistem de injecție directă și au furnizat câte 204 CP. Iar motorul V6 anterior pe benzină a fost înlocuit în E 350 CGI BlueEFFICIENCY cu un motor cu șase cilindri în linie şi cu injecție directă prin pulverizare ghidată (292 CP). Modelul de top a fost E 500 cu un motor V8 (388 CP).

La începutul anului 2013, Mercedes-Benz a prezentat seria revizuită de modele 207. Vizual, ambele caroserii au fost modelate pentru a se conforma mai strâns cu noul idiom de design Mercedes-Benz. Interioare exclusive, de lux, au fost disponibile pentru a sublinia individualitatea clientului și pentru a sublinia calitatea de membru al familiei E-Class.

Alegerea sistemelor de asistență orientate spre viitor a fost, de asemenea, extinsă, la fel ca și gama de motoare disponibile: șase motoare pe benzină (cu puteri cuprinse între 184 şi 408 CP) și trei motoare diesel (170 – 252 CP). Printre altele, au fost oferite motoare puternice și eficiente cu patru cilindri, precum și o versiune cu șase cilindri care, pentru prima dată, a fost oferită pe E 400 în format biturbo (333 CP).

În decembrie 2016, producția de maşini coupe şi cabriolet din seria 207 s-a încheiat. De la sfârșitul anului 2008 până în 2016, compania a construit nu mai puțin de 221.556 de maşini, iar din 2009 până în 2016 – 140.925 respectiv.

Actuala generaţie E-Class Coupe/Cabriolet

Noul E-Class Coupe din seria 238 și-a sărbătorit premiera mondială în decembrie 2016 și a fost expus pentru prima dată la un salon auto internațional în ianuarie 2017, la NAIAS din Detroit. Anume pe el am avut ocazia deosebită să-l testăm în Spania şi să vedem cum a fost făcut inclusiv din argilă.

https://www.youtube.com/watch?v=XvjqEKXyv7Y

Noul E-Class Cabriolet a urmat la Salonul Auto de la Geneva, în martie 2017, model care a inițiat următorul capitol pentru Mercedes-Benz într-o poveste de succes de eleganță sportivă.

https://www.youtube.com/watch?v=ZXcESM4NEY8

Şi acum fiţi gata de a afla cum au evoluat aceste maşini! Chiar astăzi, Mercedes-Benz prezintă tandemul în format facelift şi detaliile vor fi disponibile pe AutoBlog.MD în cel mai scurt timp! Staţi aproape! 😉

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/