Pavel Voicu: “Ne putem trezi că avem o ţară plină de infractori”. Numărul dosarelor penale deschise din 2020 pentru condus în stare de ebrietate

O altă problemă serioasă, discutată cu ministrul MAI Pavel Voicu, în cadrul unei emisiuni televizate de la postul N4, a fost cea legată de şoferii care urcă intenţionat la volan în stare de ebrietate.

Oficialul a fost întrebat, în baza unui raport a CNA, de ce majoritatea acestor conducători prinşi băuţi scapă de pedepse, asta pentru că undeva filtrul şi procesul de documentare, până la pronunţarea unei instanţe de judecată, se rupe.

FOTO: shamiehlaw.com

Drept reacţie, Pavel Voicu a răspuns că nu este deacord că legislaţia actuală este proastă în acest domeniu, deşi a venit cu o declaraţie sub forma unei statistici sumbre de-a dreptul îngrijorătoare.

“În mare parte, şoferii depistaţi pozitiv în stare de ebrietate la volan, sunt atraşi la răspundere. Este mereu o consecinţă pentru comportamentul pe care îl au. Sunt de acord că există poliţişti care comit abateri prin a nu documenta sau prin a luat mită, dar aceste cazuri sunt foarte puţine.

Vreau să mai anunţ că de la începutul anului curent avem peste 60 de cazuri în care, inclusiv şoferi în stare de ebrietate, au propus mită poliţiştilor, dar aceştia au sesizat atât SPIA, cât CNA despre aceste lucruri.

Totuşi problema este în altceva: dacă vom continua şi nu vom conștientiza că un vehicul condus în stare de ebrietate este o infracţiune, noi ne putem trezi că avem o ţară plină de infractori, o ţară de condamnaţi. De la începutul anului curent avem peste 1.500 de dosare penale deschise pe şoferi! Aceasta este o situaţie gravă, foarte gravă! Şi nu numai în stare de ebrietate alcoolică, ci şi narcotică”, a punctat Voicu.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise