(video) Mită de zeci de mii de euro pentru mușamalizarea unui caz de escrocherie. Un polițist și complicele acestuia, reținuți

Un angajat al Inspectoratului de Poliţie Botanica și complicele acestuia au fost reținuți de către angajații SPIA și ai Procuraturii Anticorupție, fiind bănuiți de corupere activă. Cei doi au pretins o sumă de 20 de mii de euro pentru a mușamaliza un caz de escrocherie.

Foto: mai.gov.md

Acțiunile bănuiților au fost documentate de la începutul lunii mai a anului curent de către angajaţii Procuraturii Anticorupție, în comun cu ofiţerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit informațiilor oferite de SPIA, angajatul poliției a pretins suma negociată de 20 de mii de euro de la un cetățean cercetat pentru escrocherie. Acesta a susţinut că are influență asupra persoanelor publice din cadrul organelor de drept, în scopul mușamalizării examinării și neatragerii la o eventuală răspundere pentru acțiunile de escrocherie acestuia. Ulterior, funcţionarul IP Botanica şi intermediarul au primit, în trei tranșe, mijloace financiare în sumă de 7 350 de euro.

La data de 22 mai 2020 angajatul IP Botanica și complicele acestuia au fost reținuți de către angajații SPIA și ai Procuraturii Anticorupție.

În consecinţă, au fost efectuate percheziții corporale, în automobilele și domiciliile bănuiţilor, în urma cărora au fost depistate și ridicate mijloace financiare obţinute ilicit.

Oamenii legii urmează să stabilească dacă sunt și alte persoane implicate în acest caz.


Pub