(stop cadru) Ce ar face Veaceslav Platon, dacă l-ar întâlni acum pe Vlad Plahotniuc

Omul de afaceri Veaceslav Platon nu are ce să-i spună fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc, pe care îl acuză că i-a fabricat un dosar penal și că ar fi încercat să-l distrugă. „Dacă l-aș întâlni acum, pur și simplu aș trece pe alături”, a spus Platon, în emisiunea Politica de la TV8.

Foto: Igor ROTARI / UNIMEDIA

„Nu i-aș spune nimic. Dar aș suna la procuratură să le spun că numai ce l-am văzut, veniți și luați-l”, a răspuns Veaceslav Platon.

Platon a făcut mai multe dezvăluiri în cadrul emisiunii, afirmând că trei procurori, care i-ar fi instrumentat cazul la comanda lui Plahotniuc, fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, fosta procuroră, care a instrumentat și dosarul Filat, Adriana Bețișor și procurorul Andrei Băeșu au falsificat pur și simplu tot dosarul. Procuratura Generala a intentat o urmărire penală pe cei trei în acest sens.

De asemenea, omul de afaceri, Veaceslav Platon, a declarat că fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc ar fi principalul beneficiar și „organizator” al furtului miliardului, iar investigațiile în acest sens ale Procuraturii Generale au inițiat o luptă acerbă pentru influență. Potrivit lui, Plahotniuc ar fi încercat să-l scoată pe actualul Procuror General din funcție, iar pentru că nu i-a reușit, acesta „a început să cumpere deputați pentru a putea influența asupra actului justiției”.

Dosarul în privința lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate, iar condamnarea acestuia a fost ilegală, a declarat Procurorul General încă pe 20 mai 2020. Alexandr Stoianoglo a mai anunțat că va fi inițiată procedura de revizuire a sentinței și dispusă re-examinarea cazului.


Pub