Care sunt cele 20 de teritorii din lume unde toate persoanele infectate de Covid-19 au fost tratate sau unde nu mai sunt cazuri active de coronavirus

Douăzeci de teritorii din lume, țări insulare și arhipelaguri, sunt libere de coronavirus. Analiza este efectuată datorită platformei Worldometers, potrivit datelor recente, după ce Muntenegru a anunțat că este prima țară liberă de Covid-19 din Europa. În total, pandemia Covid-19 a afectat 213 țări și teritorii de pe globul pământesc, până la ziua de astăzi.

Foto: UNIMEDIA

Teritorii unde toți bolnavii de Covid-19 au fost vindecați de noul virus și nu au înregistrat niciun caz fatal:

  1. Insulele Feroe sunt un grup de insule în partea nordică a Oceanului Atlantic, situate între Scoția, Norvegia și Islanda, fiind o regiune autonomă a Regatului Danemarcei. Insulele au înregistrat 187 de cazuri de coronavirus, reușind să le trateze pe toate. De asemenea, pentru depistarea Covid-19 au fost efectuate 9 178 de teste pentru coronavirus.
  2. Polinezia Franceză este o Colectivitate de peste mări franceză ce are denumirea particulară de țară de peste mări. Este situată în Oceranul Pacific și este alcătuită din mai multe insule polineziene, cea mai renumită fiind Tahiti, care este totodată și cea mai populată și capitala colectivității este situată pe aceasta. Din 3 964 de teste efectuate pentru coronavirus, 60 s-au dovedit a fi pozitive. Persoanele infectate au fost tratate de Covid-19 în totalitate.
  3. Regiunea Administrativă Specială Macao (Àomén) a Republicii Populare Chineze este un mic teritoriu cu statut de regiune autonomă de pe coasta de est a Chinei. Se află la circa 64 km sud-vest de Hong Kong și la 145 km de Guangzhou. Este una dintre cele mai vechi colonii europene din China, datând încă din secolul al XVI-lea. În Macao au fost înregistrate 45 de cazuri de coronavirus, iar în aceste clipe nu mai au cazuri de Covid-19.
  4. Eritreea (oficial Statul Eritreea) este un stat în partea de nord-est a Africii, mărginit de Sudan (605 km) la nord și nord-vest, Etiopia (912 km) la sud și vest, Djbouti (113 km) la sud-est și Marea Roșie (1151 km) la est și este o fostă colonie italiană și britanică. Arhipelagul Dahlak și insulele Hanish din Marea Roșie fac parte din teritoriul Eritreei. Statul Eritreea a avut înregistrat 39 de cazuri de Covid-19, de la începutul pandemiei.
  5. Republica Democratică Timorul de Est este o țară insulară situată în partea de sud-est a Asiei, ocupând partea de răsărit a insulei indoneziene Timor, cea mai mare insulă din arhipelagul Sondelor Mici. Acesta se întinde și pe două insule mai mici (Palan Atarno și Palan Jaco), cuprinzând și enclava Okussi din partea de vest a insulei principale (indoneziană). De la începutul pandemiei de coronavirus Timorul de Est a înregistrat 24 de cazuri de coronavirus. Autoritățile au efectuat 738 de teste pentru depistarea bolii Covid-19.
  6. Noua Caledonie este un arhipelag în vestul Oceanului Pacific în regiunea Melanezia, situat la câteva grade nord față de Tropicul Capricornului. Este o colectivitate de peste mări atașată Franței cu un statut particular în urma semnării Acordurilor de la Noumea. Noua Caledonie are înregistrat 18 cazuri de coronavirus și 5 454 de teste efectuate.
  7. Dominica este o țară insulară din Marea Caraibelor, aflată la sud de Guadelupa și la nord de Martinica. Capitala, Roseau, este situată în partea de vest a insulei. Țara insulară a făcut 433 de teste pentru depistarea coronavirusului, înregistrând 16 cazuri de Covid-19, care au fost deja tratate.
  8. Federația Sfântul Kitts și Nevis este o țară insulară care se întinde pe două insule din arhipelagul Antilele Mici, între Marea Caraibelor și Oceanul Atalntic. Este cel mai mic stat de pe continentele americane atât din punct de vedere al suprafeței cât și al populației. Federația a înregistrat 15 cazuri de Covid-19 din 394 de teste efectuate pe teritoriu.
  9. Insulele Falkland, numite și Insulele Malvine sunt un arhipelag situat în Atlanticul de Sud, la 483 km est de coasta Americii de Sud și 940 km nord de Antarctica. Arhipelagul este format din două insule principale: Falkland de Est și Falkland de Vest plus cca 700 de insule mai mici. Insulele Malvine au înregistrat 13 cazuri de coronavirus din 445 de teste efectuate pentru depistarea bolii.
  10. Seychelles, oficial Republica Seychelles, este o Țară insulară formată din 115 insule din Oceanul Indian, la 1,600 km est de Africa, în nordul insulei Madagascar. Seychelles are cea mai mică populație dintre toate statele Africii. Seychelles a înregistrat 11 cazuri de coronavirus.
  11. Papua Noua Guinee este o țară insulară situată în vestul Oceanului Pacific (în Melanezia), la nord de Australia și la est de Indonezia. Împarte insula Noua Guinee cu provinciile Papua și Papua de Vest ale Indoneziei. Capitala este Port Moresby. De la începutul pandemiei, Papua Noua Guinee a înregistrat 8 cazuri de coronavirus din 2 402 teste efectuate în țară.
  12. Olanda Caraibelor sunt cele trei municipalități speciale ale Olandei care sunt situate în Marea Caraibelor. Ele constau din insulele Bonaire, Sint Eustatius și Saba, deși termenul „Olanda Caraibelor” este uneori folosit pentru a face referire la toate insulele din Caraibe olandeze. Olanda Caraibelor a înregistrat 8 cazuri de Covid-19, după efectuarea a 424 de teste pentru depistarea infecției cu coronavirus.
  13. Anguilla este un teritoriu britanic de peste mări aflat în nordul Antilelelor Mici, la est de Puerto Rico și Insulele Virgine și la nord de insula Sfântul Martin. Teritoriul constă din insula principală Anguilla împreună cu alte insule mai mici care nu sunt populate. În Anguilla au fost depistate trei cazuri de Covid-19. Teritoriul a efectuat 30 de teste pentru depistarea coronavirusului.
  14. Saint Pierre și Miquelon este o colectivitate de peste mări franceză situată în Oceanul Atlantic de Nord, la est de coastele canadiene, în apropiere de Newfoundland. Saint Pierre și Miquelon a înregistrat doar un singur caz de coronavirus.

Teritoriile unde nu se mai înregistrează niciun caz activ de coronavirus:

  1. Montserrat este o insulă din Marea Caraibelor, din lanțul de insule Antilele Mici, un teritoriu britanic de peste mări. Are aproximativ 16 km lungime și 11 km lățime și 40 km de coastă. Numele i-a fost dat de Cristofor Columb în cea de a doua expediție spre America efectuată în anul 1493. Montserrat a înregistrat 11 cazuri de coronavirus, dintre care un deces. În total, insula a efectuat 36 de teste pentru coronavirus.
  2. Belize este o țară mică situată pe coasta de est a Americii Centrale , în Marea Caraibelor marginită de Mexic la nord vest și Guatemala la vest și sud. Țara este o monarhie constituțională și o democrație parlamentară care o recunosc pe regina Elisabeta a II-a ca Suverană. Belize a înregistrat 18 cazuri de Covid-19, dintre care 2 decese și 16 pacienți externați. Țara a efectuat 1 485 de teste pentru depistarea infecției cu noul virus.
  3. Trinidad și Tobago, oficial denumită Republica Trinidad și Tobago este o țară insulară formată din două insule principale, Trinidad și Tobago, și din numeroase insule mai mici, situate la 11 km de coasta nordică a Americii de Sud (Venezuela), în Marea Caraibelor și la 130 de kilometri sud de Grenada, facând parte din Antilele Mici. Republica Trinidad și Tobago a înregistrat până acum 116 cazuri de coronavirus, dintre care 8 persoane au decedat, iar 108 bolnavi au fost tratați de coronavirus. Țara a realizat 2 933 de teste pentru depistarea Covid-19.

Amintim că ieri Statul Muntenegru a anunțat că pe teritoriul său nu mai este nicio persoană confirmată ca fiind infectată cu coronavirusul SARS-CoV-2, devenind astfel prima ţară din Europa liberă de coronavirus, la 68 de zile după ce a înregistrat primul său caz de Covid-19.

La 24 aprilie erau înregistrate alte trei teritorii unde nu erau înregistrate cazuri noi de Covid-19, iar persoanele erau totalmente tratate. Este vorba despre Sfânta Lucia, Saint-Barthélemy și Yemen.

Sfânta Lucia este o țară insulară situată în arhipelagul Caraibe între Martinica și Barbados și are capitala la Castries. În țară au fost efectuate 364 de teste pentru despistarea Covid-19, în total. De la începutul pandemiei, Sfânta Lucia a înregistrat 15 persoane care s-au contaminat cu noul virus și au fost tratate.

Saint-Barthélemy este o insulă în Marea Caraibelor în Insulele Antile. Ca parte a Franței, este parte a UE ca Regiune ultraperiferică. Insula a avut șase cazuri de infecție cu coronavirus, iar pacienții au fost tratați.

Astfel, la ora actuală, 20 de teritorii, țări și insule din lume, sunt libere de coronavirus.

Din păcate, ulterior Yemen-ul a explodat de coronavirus, actualmente pe teritoriul său fiind înregistrate 233 de cazuri de coronavirus, dintre care 44 de decese și 10 persoane tratate. La momentul actual, Yemen are 179 de cazuri active de Covid-19.


Pub