Tragedie la Leova. Doi bărbați, ambii de 58 de ani, au fost electrocutați mortal la locul de muncă

Doi bărbați din Ialoveni, ambii în vârstă de 58 de ani, au decedat în după-amiaza zilei de marți, 26 mai 2020, în timp ce efectuau lucrări de construcție la o întreprindere individuală din Leova. Autoutilitara în care se aflau bărbații a atins niște fire electrice de înaltă tensiune, electrocutând mortal ambii muncitori.

Foto: UNIMEDIA

Informația a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului General al Poliției, Mariana Bețivu, care a declarat că angajații IP Leova au fost alertați prin intermediul serviciului 112 astăzi, aproape de ora 15:00, fiind informați despre decesul a doi muncitori.

În urma examinării, oamenii legii au stabilit că la 26 mai 2020, în jurul orelor 14:40, doi angajații ai întreprinderii individuale, unul - anul nașterii 08.01.1962 și al doilea - născut la 11.09.1961, ambii domiciliați în orașul Ialoveni, au fost electrocutați mortal.

„Efectuând lucrări de construcție pe teritoriul depozitului situat în satul Tigheci, raionul Leova, și anume în timpul săpării găurilor pentru montarea pilonilor de fundament, brațul mijlocului de transport destinat găuririi a atins firele de tensiune înaltă (10 KW), iar angajații menționați, care se aflau în autoutilitară au fost electrocutați, în urma cărui fapt au decedat.”, se arată în comunicatul poliției.

Pe faptul dat a fost pornit procesul penal în temeiul bănuielii rezonabile de comiterea infracțiunii prevăzută la art. 183 alin.(2) Cod penal.


Pub