Tenorul italian Andrea Bocelli s-a infectat cu noul coronavirus

Tenorul italian Andrea Bocelli, 61 de ani, a dezvăluit, marți, că a fost infectat cu noul coronavirus. Artistul a fost diagnosticat la data de 10 martie, informează Corriere della Sera.

Foto: Francesco Prandoni/Getty Images

„Experiența mea cu coronavirus? O tragedie”, a spus, ironic, Andrea Bocelli, care a adăugat”: „În familie, am fost cu toții infectați. Am avut febră, deși mică, am strănutat și am tușit”. Din fericire, artistul și cele mai dragi ființe din viața sa au câștigat lupta cu Covid-19.

„Am depășit foarte bine boala, chiar dacă, din păcate, a trebuit să anulez multe concerte - le-a spus el reporterilor - și a fost o experiență proastă. A fost ca și cum aș trăi un coșmar pentru că aveam senzația că nu mai stăpânesc lucrurile. Acest virus a adus întreaga lume în genunchi și nici astăzi nu pot să-l înțeleg acest dezastru”, a povestit tenorul.

Andrea Bocelli a mers, marți dimineață, să doneze plasmă la centrul de colectare a sângelui din cadrul Spitalului Cisanello din Pisa. Muzicianul a fost însoțit de soția sa, Veronica, și de doi dintre copiii lor, care au donat și ei plasmă.

Amintim că artistul italian a cântat cu ocazia Paștelui Catolic, care a avut loc în acest an pe 12 aprilie, în interiorul Domului din Milano, complet gol, pentru un concert unic gândit ca „o rugăciune” în faţa coronavirusului.

Andrea Bocelli a interpretat mai multe piese de muzică religioasă, printre care Ave Maria de Charles Gounod ori Santa Maria de Pietro Mascagni, şi a încheiat cu imnul bisericesc Amazing Grace.

Înainte de concert, Andrea Bocelli a făcut câteva vocalize în piaţa Domului, simbol al oraşului Milano, de asemenea complet goală.


Pub