Trei persoane, printre care și un medic chirurg, au fost răpuse de coronavirus. Bilanțul deceselor ajunge la 268

Ministerul Sănătățiii informează despre înregistrarea altor trei decese provocate de Covid-19. Printre victimele noului coronavirus este și un medic chirurg ce activa în secția chirugie septică a Spitalului Clinic Sf. Treime din capitală. În total, numărul deceselor se ridică la 268 în Moldova.

Foto: UNIMEDIA

Medicul chirurg Stelian Candibam în vârstă de 66 ani, a fost internat la data de 18 mai, la Spitalul Clinic Republican. „Sistemul medical a pierdut un specialist, care și-a dedicat mai mult de 30 ani uneia dintre cele mai complexe specialități din medicină – chirurgia și a tratat cu grijă și responsabilitate mii de pacienți. Exprimăm sincere condoleanțe rudelor și colegilor și le dorim multă putere pentru a trece peste această grea încercare”, se menționează într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Într-un alt caz este vorba despre un bărbat de 54 ani, din raionul Ungheni. A fost internat la data de 22 mai, în spitalul raional Ungheni. Comorbidități: suspecție la cancer pulmonar, etilism cronic.

Și o femeie de 72 de ani, din Transnistria, a decedat astăzi, din cauza noului tip de coronavirus. A fost internată la data de 26 mai, la spitalul din Transnistria. Comorbidități: tuberculoză infiltrativă, encefalopatie, miopatie.

Ieri, Moldova a atins un record negru de decese provocate de Covid-19, într-o singură zi - 11 persoane au murit răpuse de noul coronavirus.


Pub