14:36:07 25.04.2024
Stiri

Declarația MISTERIOASĂ a vicepreședintelui PAS: „Zilele acestui GUVERN sunt numărate, iar Dodon știe că deja alt executiv va trebui să îndeplinească promisiunile sale”. Și PD nu vede cu ochi buni ce face Dodon

Actualitate 26.05.2020 12:18 Vizualizări3601 Autor: Ziarul National
Declarația MISTERIOASĂ a vicepreședintelui PAS: „Zilele acestui GUVERN sunt numărate, iar Dodon știe că deja alt executiv va trebui să îndeplinească promisiunile sale”. Și PD nu vede cu ochi buni ce face Dodon Facebook


Zilele actualui guvern al R. Moldova ar fi numărăte, iar din acest motiv președintele Igor Dodon, fără știrea partenerilor din PD, a promis câte un ajutor unic de 700 de lei pensionarilor și dublarea salariilor din sistemul medical. Șeful statului s-ar lansa în promisiuni, fiindcă ar ști că deja următorul guvern va trebui să îndeplinească promisiunile sale, care nu au acoperire financiară.

Potrivit vicepreședintelui PAS, Mihai Popșoi, președintele Dodon a mințit cetățenii R. Moldova după ce a fost anulat Acordul de împrumut cu Federația Rusă, deoarece spunea că nu vor fi bani pentru salarii și pensii, dar îi minte și acum.

„Dodon minte și atunci când doarme. Pe mine mă miră de ce președintele a spus 700 de lei și nu 1 700 de lei pentru pensionari, de ce nu a triplat salariile... Putea să o facă, deoarece dumnealui înțelege că resursele sunt destul de limitate. Pentru că înțelege că zilele acestui guvern sunt numărate, dânsul promite mare și sarea, dar și luna de pe cer. El știe că acest guvern al său nu va mai fi cel care va trebui să îndeplinească aceste angajamente. Acest guvern poate cădea în orice zi și el poate face promisiuni generoase”, a menționat Popșoi, în cadrul unei amisiuni de la postul TVR Moldova.

În opinia lui Popșoi, există riscul ca acest guvern să nu mai aibă resurse pentru plata salariilor bugetarilor și pensiilor: „De asta este important să deblocăm cele 60 de milioane de la UE. Dar vedem că socialiștii închid ușa pentru acești bani”.

Vicepreședinta PD, Monica Babuc, susține că președintele Dodon nu s-a consultat cu fracțiunea democrată când a anunțat că pensionarii vor primi 700 de lei, iar salariile angajaților din sectorul medical vor fi dublate. De asemenea, partenerii din PSRM nu au explicat de unde bani pentru implementarea acestor decizii.

„Eu nu cunosc subtilitățile financiare și nu îmi aduc aminte să fi discutat despre asta. Eu nu fac parte din Consiliul Alianței PSRM – PD, dar știu că nu am discutat la fracțiune despre asta. Probabil este inițiativa domnului președinte de a anunța aceste sume”, a spus democrata Babuc.

În același context, Monica Babuc afirmă că nu salută declarațiile electorale făcute de partenerii socialiști, inclusiv de către președintele Dodon. „Ce pot să spun... Soluționarea problemelor cetățenilor, oricare ar fi modalitatea, e o chestie bună. Dacă acest lucru se va întâmpla, noi îl vom saluta (acordarea a câte 700 de lei pensionarilor și dublarea salariilor în sectorul medical). Dar aveți dreptate în privința acelor declarații (când președintele Dodon și premierul Chicu au amenințat că din cauza anulării creditului rusesc nu se var mai plăti salariile și pensiile n.r.). Noi am taxat acele declarații și am spus că acest lucru nu se poate întâmpla. A fost o declarație politică, electorală. Acum iarăși se fac declarații.

Atunci când PD este forțat și băgat la colț pentru declarațiile președintelui sau premierului, nu trebuie să uităm că parteneriatul politic nu este o căsătorie din dragoste. Parteneriatul politic este o coaliție de moment pentru a ajuta oamenii. Acesta e obiectivul PD. Din moment ce această alianță nu-și va mai îndreptăți acest obiectiv, din acel moment PD nu va mai face parte din această alianță”, a conchis Monica Babuc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md