10:46:25 28.03.2024
Stiri

Veteranul Anatol Teslev, în rol de președinte al FMF. Fostul selecționer le cere autorităților să permită reluarea ANTRENAMENTELOR în aer liber: „Transportul public este plin cu oameni. Acolo nu există risc să apară noi focare de infecție?”

Sport 26.05.2020 15:00 Vizualizări2256 Autor: Ziarul National


Veteranul Anatol Teslev, în rol de președinte al FMF. Fostul selecționer le cere autorităților să permită reluarea ANTRENAMENTELOR în aer liber: „Transportul public este plin cu oameni. Acolo nu există risc să apară noi focare de infecție?”

Fostul selecționer și campionul european de juniori din 1966, președintele Asociației Veteranilor de Fotbal din Moldova, Anatol Teslev, este surprins că reprezentanții Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nu au ridicat restricția privind reluarea antrenamentelor în cadrul cluburilor de fotbal.

„Nu înțeleg din ce CNESP nu permite fotbaliștilor și altor sportivi să se antreneze în aer liber, cu respectarea distanței sociale. Italia sau Spania au avut foarte mult de suferit din cauza pandemiei COVID-19, dar autoritățile au permis de ceva timp federației naționale, dar și cluburilor reluarea antrenamentelor, cu condiția respectării unor reguli. Mai multe țări, printre care și Germania, au reluat deja campionatul, iar fotbaliștii de la cluburile moldovenești nu au voie cel puțin să se antreneze!? Să luăm exemplul Germaniei. Este simplu! Nu suntem în penitenciar. Ne dorim o viață normală”, a menționat fostul selecționer.

Acesta subliniază că transportul public circulă, piețele vor fi deschise și doar sportivii rămân închiși în casă.

„De exemplu, eu aștept cu mare interes derby-ul dintre Borussia Dortmund și Bayern Munchen, care se joacă azi. Rezultatul meciului este foarte important pentru desemnarea campioanei Germaniei! Ce se întâmplă la noi? Transportul public este plin cu oameni. Acolo nu există risc să apară noi focare de infecție? Curând se vor deschide piețele și mii de oameni vor merge acolo. Iar noi, sportivii, nu avem voie să facem puțină mișcare pe un teren de fotbal, în aer liber! Unde este logica?

Autoritățile trebuie să știe că practicarea sportului este benefic pentru populație. Mii de oameni, copii și adulți, nu pot trăi fără mișcare! Sportul reduce stresul și depresia, îmbunătățește starea mentală! Dați-ne voie să facem fotbal și sport, în general”, a răbufnit Anatol Teslev.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md