22:27:27 28.03.2024
Stiri

Strecurau printre documente și niște bani: Cinci brokeri vamali, REȚINUȚI pentru că ar fi mituit, luni la rând, vameșii de la Petricani. Bănuiți sunt și șase vameși

Actualitate 26.05.2020 16:27 Vizualizări1515 Autor: Ziarul National
Strecurau printre documente și niște bani: Cinci brokeri vamali, REȚINUȚI pentru că ar fi mituit, luni la rând, vameșii de la Petricani. Bănuiți sunt și șase vameși


Cinci brokeri vamali au fost reţinuţi astăzi de către ofiţerii și procurorii anticorupţie, fiind bănuiți de corupere activă.

Brokerii sunt bănuiți că ar fi corupt, pe parcursul mai multor luni, vameşii din cadrul Postului vamal Intern Petricani, prin transmiterea diferitor sume de bani pentru urgentarea procedurii de validare a declaraţiilor vamale.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, brokerii au fost filmați când transmiteau lucrătorilor vamali documentele însoţitoare ale mărfurilor, iar printre acestea - și bancnote.

În total, astăzi au fost recunoscute în calitate de bănuiți în acest dosar 11 persoane, dintre care șase vameşi şi cinci brokeri, ultimii fiind reţinuţi pentru 72 de ore.

Dacă vor fi găsiți vinovați pentru corupere activă, brokerii riscă până la 6 ani de închisoare și amenzi de până la 200 de mii de lei.

Oamenii legii dezghioacă în prezent întreaga schemă de mituire care include angajaţi vamali, brokeri şi agenţi economici.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md