Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Economic

25 Mai 2020 / 22:05

Transportul internaţional îşi reia activitatea

Începând din data de 26 mai, îşi reia activitatea transportul feroviar şi rutier de persoane în trafic internaţional, cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire şi control a, infecţiei COVID–19. Decizia a fost luată în seara zilei de ieri de c.

Astfel, atât pasagerii, cât şi personalul angajat în prestarea serviciilor de transport sunt obligaţi să poarte măşti. Starea de sănătate a personalului şi pasagerilor va fi monitorizată. Nu vor avea dreptul la îmbarcare pasagerii care vor înregistra o temperatură a corpului mai mare de 37 grade Celsius.

Operatorii de transport vor trebui să ajusteze orarul de călătorie şi să asigure un număr suficient de unităţi de transport pentru a evita aglomerările. Numărul pasagerilor nu poate fi mai mare decât numărul scaunelor din unitatea de transport.

Potrivit aceleiaşi hotărâri, a fost dispusă reluarea graduală, din data semnării, a ordinelor comune ale Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi Serviciului Vamal, a activităţii punctelor de trecere a frontierei de stat, ţinând cont de relansarea treptată a transportului de persoane şi mărfuri în trafic internaţional; de restricţiile privind accesul cetăţenilor străini în Republica Moldova; de regimul de autoizolare a persoanelor ce intră pe teritoriul Republicii Moldova şi de restricţiile privind accesul cetăţenilor Republicii Moldova în statele corespondente.

Transportul internaţional feroviar şi rutier a fost suspendat treptat, începând cu data de 10 martie, la trei zile după înregistrarea primului caz de COVID-19 în Republica Moldova.

Comentarii