Cine sunt magistrații care concurează pentru funcția de membru al Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor

Doi magistrați s-au înscris în concursul pentru ocuparea funcției de membru al Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor. Este vorba despre Iurie Bejenaru și Ion Guzun, ambii activează la Curtea Supremă de Justiție, anunță Bizlaw.md. Dosarele acestora urmează să fie examinate de către Consiliul Superior al Magistraturii în ședința de mâine.

Foto: justice.gov.md

Iurie Bejenaru este judecător din anul 1994. Acesta și-a început activitatea în cadrul Judecătoriei Buiucani, Chișinău, unde a exercitat inclusiv funcții administrative. În perioada 2003 – 2004, Iurie Bejenaru a fost vicepreședintele instanței, iar ulterior a exercitat un mandat de președinte al Judecătoriei Buiucani. Începând cu anul 2008, Iurie Bejenaru este judecător la Curtea Supremă de Justiție. Acesta deține gradul întâi de calificare a judecătorului.

Tot la Judecătoria Buiucani și-a început cariera și magistratul Ion Guzun. Acesta a activat ca judecător din anul 1993 până în anul 2003, după care a plecat în avocatură pentru opt ani. În anul 2012, Ion Guzun a îmbracat din nou mantia de judecător, de această dată la Curtea de Apel Bender, iar doi ani mai târziu a fost promovat la Curtea Supremă de Justiție. Ion Guzun are gradul întâi de calificare a judecătorului.

În prezent, membrii ai Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor sunt:

  • Iurie Diaconu, de la Curtea Supremă de Justiție;
  • Nelea Budăi, vicepreședinte al Curții de Apel Chișinău;
  • Ion Talpă, de la Curtea de Apel Bălţi;
  • Dumitru Gherasim, de la Judecătoria Bălţi;
  • Oxana Rotari, conferențiar universitar, ULIM;
  • Elena Demian, lector universitar, ULIM.


Pub