(video) Președintele țării spune că există dosare intentate pe faptul tentativei de corupere a unor deputați. CNA confirmă

Unii deputați socialiști au scris denunțuri la CNA, după ce au primit oferte de a pleca din PSRM, a declarat astăzi Igor Dodon, în cadrul unui interviu la Agora. Centru Național Anticorupție (CNA) confirmă spusele șefului statului.

Foto: UNIMEDIA

Președintele a declarat că au existat încercări de a „discuta” cu deputații socialiști, cu oferte de 400-500 de mii de euro.

„Nu a fost direct. Prin intermediari, prin persoane cunoscute, de la rude chiar. Au spus că trebuie să treacă la Pro Moldova sau la Șor și o să primească recompensă. Le-au pregătit și textul pentru comunicat, ca să-l lanseze. Unii dintre acești deputati s-au adresat la Procuratura Generală, sunt deschise și cauze penale. Nu știu câți exact sunt”, a relatat Dodon.

Șeful statului a menționat că scopul acestor „grupări mafiotice” este să distorsioneze activitatea Parlamentului. „Pentru ei este principial să rupă măcar unul de la socialiști. Democrații ca democrații. La ei este principial să arate că sunt fisuri și la PSRM.”

Echipa va face față, consideră Igor Dodon, „noi am avut vremuri și mai dificile și noi am ținut piept.”

Acesta nu a precizat cine sunt deputații care au fost abordați, însă a dat de înțeles că este vorba nu doar despre deputați, ci și despre primari, consilieri sătești. „De exemplu la Cahul. Un primar din Cahul a fost chemat la sor, în schimbul unui grader”, a spus președintele.

Solicitată de UNIMEDIA, purtătoarea de cuvânt a CNA, Angela Starinschi, a confirmat „că sunt mai multe denunțuri pe subiectul tentativei de corupere, inclusiv de la deputați. Toate sunt iîn proces de examinare și investigare. Deocamdată nu putem oferi detalii, procesul fiind la etapa preliminară a urmăririi”.

Amintim că în ultimele săptămâni, 14 deputați au plecat din Partidul Democrat la Pro Moldova și „Șor”. Liderii PDM au declarat că aceștia au fost plătiți pentru a pleca, pentru a desființa majoritatea parlamentară PSRM-PDM și a demite Guvernul Chicu.

Președintele Igor Dodon a declarat anterior că dacă mai pleacă 5-6 deputați din actuala coaliție, mai bine ar să se anunțe alegeri anticipate.


Pub