Ultima oră! Record negru de decese provocate de Covid-19, într-o singură zi. Astăzi, au murit 11 persoane

Republica Moldova a înregistrat astăzi un record sinistru, înregistrând 11 decese provocate de noul coronavirus, într-o singură zi.

Foto: UNIMEDIA

După ce luni dimineața, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a anunțat decesul a șase persoane, datele actualizate informează încă cinci morți din rândul bolnavilor de coronavirus.

Astfel, este vorba despre trei bărbați și două femei. Numărul persoanelor decedate de Covid-19 ajunge astăzi la 261.

Un bărbat de 53 ani, din raionul Soroca, care a fost internat la Spitalul Clinic Republican pe data de 17 mai 2020, a decedat astăzi. El suferea, pe lângă infecția cu Covid-19, de bronhopatie obstructivă cronică, obezitate gr. III, hipertensiune arterială gr. II, insuficiență cardiacă cronică.

Un alt bărbat, în vârstă de 70 ani, din raionul Sîngerei, s-a stins la spitalul raional Sîngerei, unde a fost internat pe data de 14 mai 2020. Comorbidități: diabet zaharat tip 2.

Al treilea bărbat care a decedat astăzi este un pacient de 68 ani, din municipiul Chișinău, care a fost transferat de la IMSP Centrul Covid-19, la IMSP SCM „Sfântul Arhanghel Mihail”, pe data de 01 mai 2020. Suferea de mai multe comorbidități, precum diabet zaharat tip 2, angină pectorală de efort CF 3, hipertensiune arterială gr. II.

Ambele femei care s-au stins astăzi din cauza noului coronavirus sunt din Chișinău.

Este vorba despre o pacientă de 53 ani, care a fost internată la Institutul de Medicină Urgentă la 12 mai, cu mai multe afecțiuni de sănătate, precum boala renală cronică, hipertensiune arterială și cardiopatie hipertensivă.

A doua pacientă a decedat la vârsta de 76 ani, la Spitalul Clinic Republican, unde a fost internată pe data de 02 mai 2020. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, obezitate gr. II.

Amintim că astăzi, MSMPS a anunțat alte 6 decese, trei bărbați și trei femei.


Pub