Vladimir Voronin își sărbătorește ziua de naștere. Fostul președinte al țării împlinește 79 de ani

Vladimir Voronin, liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), îşi sărbătoreşte ziua de naştere. Politicianul împlineşte astăzi 79 de ani.

Foto: UNIMEDIA

Tradițional, colegii de partid, i-au urat celui de-al treilea președinte al Republicii Moldova „La mulți ani! Vă dorim multă sănătate, succes în tot ce faceți și bunăstare în familie. Tot ce este mai bun și mai luminos să fie pentru dumneavoastră”.

Vladimir Voronin s-a născut în satul Corjova. Mama sa Palagheia Sîrbu este fiica refugiatului în România de forțele sovietice Isidor Sârbu. Tatăl său, Nicolae Bujeniță, la fel moldovean de origine, a murit la începutul celui de al doilea Război Mondial. Vladimir Voronin a fost crescut și educat de tatăl vitreg care era un susținător al comunismului și care era întărit în funcția de colectivizare de către forțele comuniste raionale.

În anul 1993 devine co-președinte al Comitetului organizatoric al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. În anul 1994 este ales prim-secretar al Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. La alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din anul 1996 a candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

La data de 4 aprilie 2001 a fost ales Președinte al Republicii Moldova. Liderul PCRM a fost reales, la 4 aprilie 2005, în funcția de președinte al Republicii Moldova cu 75 voturi ale deputaților PCRM, PPCD, PDM și PSL.

Vladimir Voronin este căsătorit cu Taisia Voronin, de origine ucraineană. Aceștia au doi copii - omul de afaceri Oleg Voronin, și doctorița Valentina Voronin.


Pub