Fii supererou! Spitalul Clinic Republican cheamă studenții de la medicină să se implice în lupta cu pandemia

Medicii de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” au nevoie de ajutor și susținere în lupta cu noul tip de coronavirus. În acest sens, reprezentanții instituției medicale fac un apel către studenții de la Universitatea de Medicină și le solicită să se implice, alături de ei, în prima linie.

Foto: facebook/ASRM

„În aceste clipe grele pentru societatea noastră, dar și pentru întreaga lume, avem nevoie mai mult ca niciodată de ajutor reciproc și susținere. Astfel, IMSP Spitalul Clinic Republican”Timofei Moșneaga” vine cu rugămintea către studenții USMF ”Nicolae Testemițanu” să acorde ajutor medicilor instituției în lupta cu COVID - 19. Solicităm respectuos, participarea Dvs în tratamentul pacienților infectați de noul tip de Coronavirus, activând în prima linie și anume, în secțiile de Terapie Intensivă COVID a IMSP Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga”. Aportul Dvs în această luptă ar purtea deveni unul esențial”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină din Moldova USMF.

Doritorii se pot adresa șefului Departamentului Anestezie și Terapie Intensivă, Alexandru Botizatu (069979555, 067734119) sau Asistenta șefă a spitalului, Valentina Saghin (069360804) pentru mai multe detalii.

Mai mulți studenți din cadrul Universității de Stat de Medicină „Nicolae Testemițanu” activează în calitate de voluntari în cadrul instituțiilor strategice din Chișinău, la solicitările Ministerul Sănătății și a ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Potrivit rectorului Emil Ceban, niciun student nu a fost obligat să participe la acțiunile de voluntariat.


Pub