17:33:21 29.03.2024
Stiri

Roți de la mașini pe șenile blindate, aduse CLANDESTIN din Transnistria și prezentate ca „tehnică agricolă”: Oamenii legii au dejucat scopul urmărit de infractori

Actualitate 25.05.2020 10:16 Vizualizări1841 Autor: Ziarul National
Roți de la mașini pe șenile blindate, aduse CLANDESTIN din Transnistria și prezentate ca „tehnică agricolă”: Oamenii legii au dejucat scopul urmărit de infractori


Au adus clandestin din Transnistria 47 de roți dințate duble motorice din mecanismul de transmisie, destinate pentru utilizare în sistemul de transmisie și de rulare a transportatorului blindat de model MT-LB, și intenționau să ajungă cu ele în Uniunea Europeană.

Trei cetățeni ai Republicii Moldova, dar și o persoană juridică vor compărea pe banca acuzaților pentru tentativă de contrabandă cu piese destinate pentru mașini pe șenile blindate, după ce Procuratura raionului Hâncești a finalizat și expediat în judecată acest dosar.

Tentativa de contrabandă a avut loc în luna iunie 2019, când inculpații au încercat să treacă ilegal frontiera vamală cu cele 47 de roți dințate duble motorice.

Procurorii din Hâncești, în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, au stabilit că piesele au fost aduse clandestin din Transnistria, iar după ce au fost depozitate în satul Talmaza din raionul Ștefan Vodă au fost încărcate în compartimentul marfar al unui camion înregistrat în Republica Moldova, urmând să ajungă în statele Uniunii Europene.

Roțile, în valoare de 764 de mii de lei, au fost descoperite la Postul Vamal Leușeni, după ce inculpații au indicat date eronate în actele vamale, potrivit cărora ar transporta, de fapt, „piese pentru tehnică agricolă” care urmau a fi scoase definitiv din republică.

Pe lotul de piese strategice a fost aplicat sechestru, ele fiind transmise spre păstrare la Centrul de Armament și Muniții al Armatei Naționale.

Pentru aceste infracțiuni, legislația prevede până la 10 ani de închisoare, iar persoana juridică riscă să fie lichidată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md