08:24:41 24.04.2024
Stiri

OPINIE // „Declarația de azi a lui Dodon a fost exclusiv electorală, incoerentă, iresponsabilă și mincinoasă”

Actualitate 25.05.2020 13:00 Vizualizări1923 Autor: Ziarul National
OPINIE // „Declarația de azi a lui Dodon a fost exclusiv electorală, incoerentă, iresponsabilă și mincinoasă”


Guvernarea Dodon ar fi pierdut „ultimul gram de responsabilitate” și, „cu orice preț, cu orice minciună și cu orice risipă de bani publici Igor Nicolaevici luptă pentru cel de-al doilea mandat” de președinte.

Cel puțin, așa afirmă vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari, care comentează anunțurile făcute astăzi de către șeful statului, inclusiv cel cu privire la acordarea a câte 700 de lei pensionarilor care primesc mai puțin de trei mii de lei lunar, mai aproape de alegerile prezidențiale.

„Omul ăsta nu-și vede rost în viață fără halatul „Prezident” și beciul de la Condrița. Încă ieri el vorbea despre alegeri anticipate prezidențiale concomitent cu cele parlamentare. Iar azi deja promite toate la toți în numele Guvernului Chicu. În declarația sa, președintele a încercat să ne pună macaroane pe urechi, precum că situația pandemică la noi s-a îmbunătățit în ultima săptămână. O minciună crasă! Orice cetățean poate compara curba infectărilor și deceselor în perioada stării de urgență și în săptămâna imediată după ridicarea acestui regim. Contrast izbitor cu mai multe antirecorduri. În mai multe zile din ultima săptămână, numărul de cazuri în Republica Moldova a depășit numărul similar din România, unde chiar să simte impactul pozitiv al stării de urgență”, compară Slusari.

CITIȚI și Ajutorul de Paște de 700 de lei, destinat pensionarilor, va fi transferat mai aproape de ALEGERILE PREZIDENȚIALE: „Mijloace financiare sunt, le-am depistat”

Deputatul mai amintește că Guvernul Chicu a anunțat un deficit bugetar de peste 16 miliarde de lei și a admis că acesta o să crească până la 20 de miliarde.

„Dar azi vedem că Igor Dodon, în situația izolării R. Moldova de la partenerii externi și a conflictului direct cu România, iese cu ideea sprijinului pentru pensionari, fără a indica de unde bani și cănd urmează să fie achitate indemnizațiile. (...) Declarația de azi a lui Dodon a fost exclusiv electorală, incoerentă, iresponsabilă și mincinoasă. Probabil nici el mai mult nu crede că rămâne Guvernul lui. Și dacă va fi demis Cabinetul Chicu în foarte scurt timp, președintele o să încerce să dea vina pe cineva, care nu i-a permis să realizeze unele inițiative sociale. Cu certitudine, în toata strategia politică a lui Dodon deloc nu este loc pentru interesele R. Moldova și ale cetățenilor”, concluzionează Alexandru Slusari.


Stiri relevante

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md