07:00:07 24.04.2024
Stiri

Cursele de Formula 1 se reiau în iunie cu protocoale stricte de securitate. Ce spune reprezentatul piloților din Marele Circ

Sport 25.05.2020 18:00 Vizualizări1916 Autor: Ziarul National
Cursele de Formula 1 se reiau în iunie cu protocoale stricte de securitate. Ce spune reprezentatul piloților din Marele Circ


Cursele de Formula 1, care și-au întărit considerabil securitatea în urma decesului brazilianului Ayrton Senna și a austriacului Roland Ratzenberger la Imola în 1994, nu vor vizita țările care nu au un sistem medical cu garanții suficiente pentru a face față pandemiei COVID-19, a asigurat reprezentantul piloților, austriacul Alex Wurz.

„Nu vom călători șu nu vom alerga în țările în care criza de sănătate este atât de gravă încât nu există suficientă capacitate în sistemul lor medical”, a spus Wurz, care este președinte al Asociației Pilotilor (GPDA) și care a participat la o videoconferință cu șefii F1, Chase Carey, și FIA, Jean Todt, despre cum să minimalizezi riscurile în cursele din Cupa Mondială 2020.

Red Bull Ring, acoperit din punct de vedere medical

„Nu a existat nicio negociere, ci doar o dezbatere pentru a contribui la idei noi care să ne ajute să asigurăm integritatea fizică a piloților”, a declarat fostul șofer pe Sky Vodcast. Formula 1, suspendată de pandemie, este programată să se reia la începutul lunii iulie în Austria, țara natală a lui Wurz.

„Știu că avem capacitate completă. În Austria am avut noroc, cazurile au fost foarte puține. În ceea ce privește tratamentul medical, spațiul medical și unitățile de urgență din jurul Red Bull Ring, nu există niciun fel de problemă”, a spus el.

„Marele progres al F1: cursele au devenit foarte sigure”

Caravana F1 va fi izolată de populația țării care găzduiește cursele și se va avea grijă specială pentru a evita contactele între muncitorii echipelor de constructori din Formula 1: „Trebuie să ne asigurăm că nu transmitem virusul în industrie și pe circuit. Trebuie să ne asigurăm că menținem distanța dintre noi pentru a minimiza riscul de transmitere”.

Wurz asigură că, după tragicul weekend în care brazilianul Ayrton Senna și austriacul Roland Ratzenberger au murit la San Marino, lumea Formulei 1 a devenit „o industrie incredibil de sigură și, ca o dată cu coronavirusul, vor trebui să regândească situața. Mecanicii, șefii de echipă, stewarzii sunt obișnuiți să urmeze protocoale de securitate foarte stricte. Asta a funcționat fantastic în ultimele trei-patru decenii. Cursele au devenit extrem de sigure”.

Primele zece Mari Premii ale sezonului au fost fie anulate, fie amânate din cauza pandemiei de coronavirus.

Sursa: prosport.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md