(foto) „Azi am vrut să văd pământul de sus. E tare frumos plaiul nostru”. De ziua sa de naștere, Maia Sandu a sărit cu parașuta

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, împlinește astăzi 48 de ani și cu această ocazie, politiciana și-a făcut un cadou și a sărit cu parașuta.

Foto: Facebook

„Azi am vrut să văd pământul de sus. E tare frumos plaiul nostru. Trebuie doar să avem grijă de el. Și oamenii sunt frumoși. Astăzi vreau să-mi exprim recunoștința față de oamenii care mă susțin, mă învață, mă încurajează și îmi sunt aproape. Vă mulțumesc frumos!”, a scris Maia Sandu pe pagina sa oficială de Facebook.

Postarea a fost însoțită și de o serie de fotografii:

Maia Sandu / Sursa:Facebook
Maia Sandu / Sursa:Facebook
Maia Sandu / Sursa:Facebook
Maia Sandu / Sursa:Facebook
Maia Sandu / Sursa:Facebook

Maia Sandu s-a născut pe 24 mai 1972 în satul Risipeni, raionul Fălești. Între anii 1989 și 1994 ea a studiat la Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM), Facultatea Management. Din 1995 până în 1998 a studiat relații internaționale la Academia de Administrare Publică de pe lângă Președintele Republicii Moldova.

Din 24 iulie 2012 până la 30 iulie 2015 a fost ministră a Educației în Republica Moldova.

Pe 23 decembrie 2015 și-a lansat propria platformă care ar urma să devină partid, intitulată „În /pas/ cu Maia Sandu”. Ulterior, la începutul lunii ianuarie 2016 s-a aflat că denumirea viitorului partid urmează să fie „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

La 31 august 2016, Maia Sandu a fost desemnată oficial candidată la funcția de președinte a Republicii Moldova de către Consiliul Politic Național,de asemenea, în aceeași zi a fost constituit grupul de inițiativă de colectare a semnăturilor, ce număra 99 de persoane, fiind condus de către Igor Grosu. Pe data de 2 septembrie Comisia Electorală Centrală a înregistrat grupul de inițiativă.

După alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, lidera PAS a devenit deputată în Parlamentul Republicii Moldova.


Pub