Brazilia a depășit Rusia la numărul de cazuri de coronavirus și s-a poziționat pe locul II în rândul celor mai afectate țări

Brazilia a devenit astăzi a doua cea mai afectată țară din lume după numărul de cazuri de infecție cu noul coronavirus, după ce a depășit Rusia, scrie Meduza.io, cu referire la informațiile actualizate prezentate Johns Hopkins University.

Foto: UNIMEDIA

În Brazilia, numărul total de cazuri de infectare confirmate a ajuns la 347 398, în creştere cu 16 508 faţă de vineri, când Brazilia a depăşit Rusia şi a devenit a doua cea mai afectată ţară din lume, după Statele Unite.

Autorităţile braziliene au anunţat 965 de decese din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore, numărul total de la începutul pandemiei fiind de 22 013.

Rusia a raportat 153 de decese în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai mare număr de morţi anunţat de la începutul pandemiei de coronavirus în această ţară. În total, în Rusia au murit 3 541 de pacienți cu Covid-19.

Statele Unite ale Americii ocupă locul de frunte, cu 1 622 990 de persoane infectate și 96 046 de decese.

Totuşi, numărul contaminărilor şi al deceselor ar fi mult mai mare, deoarece capacitate de testare în cea mai mare ţară din America Latină este redusă, conform Reuters.

OMS a anunțat pe 23 mai că epicentrul răspândirii coronavirusului s-a mutat din Europa în America de Sud.


Pub