Ministra Sănătății, despre revenirea lui Pavel Voicu la serviciu, dupa ce s-a tratat de Covid-19: Sunt sigură că dumnealui are un medic care l-a monitorizat și care a luat această decizie

Ministru Afacerilor Interne, Pavel Voicu, acum două zile a revenit la muncă după ce la începutul lunii mai a fost testat pozitiv la noul tip de coronavirus. Deși specialiștii solicită pacienților care s-au tratat să se autoizoleze pentru 14 zile, oficialul nu ar fi ținut cont de această recomandare. Viorica Dumbrăveanu, însă, a comentat revenirea ministrului la muncă, precizând că oficialul a fost monitorizat de către un medic, care a și luat această decizie. Declarațiile au fost făcute la UNInterviu pentru UNIMEDIA.

Foto: UNIMEDIA

„Într-adevăr, orice persoană care s-a infectat indiferent de acel regim de tratament care i se aplică, după rezultatele testului care este deja negativ trebuie să stea 14 zile în autoizolare. Aceasta este recomandare OMS-ului de care noi ne-am ținut. Nu sunt eu care trebuie să de-a careva aprecieri, sunt sigură că domnul Voicu are un medic care l-a monitorizat pe tot acest răstimp și responsabilitatea și decizia este a medicului care l-a supravegheat”, a declarat ministra.

Amintim că acum 2 zile, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu a revenit la muncă. Oficialul a participat, la un eveniment dedicat cadrului medical, care a contribuit la acordarea primului ajutor și tratarea colegilor din sistemul MAI. Tot în aceeași zi, a participat la ședința Guvernului.

Pe data de 2 mai, ministrul a anunțat că a fost testat pozitiv la Covid-19. Pavel Voicu nu a fost spitalizat, fiind autoizolat la domiciliu.

În cadrul Ministerului Afacerilor Interne au fost înregistrate 124 de cazuri de infectare cu Covid-19, dintre care 23 angajați sunt internați în Spitalul MAI, 10 se tratează la domiciliu, iar 91 au fost vindecați.


Pub