Încă un medic a fost răpus de Covid-19: „Și-a dedicat peste 40 de ani salvând viețile a mii de copii”

Încă un medic a fost răpus de noul tip de coronavirus. Este vorba despre Profesorul universitar Gavril Boian, doctor habilitat în științe medicale, șef al Catedrei de chirurgie, ortopedie și anesteziologie pediatrică „Natalia Gheorghiu”, care a decedat la vârsta de 74 de ani.

Foto: simbol

Comunitatea academică a USMF„Nicolae Testemiţanu” a transmis condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune familiei și colegilor în legătură cu pierderea regretabilă a profesorului universitar Gavril Boian.

„Reputat specialist în chirurgia pediatrică, care și-a dedicat peste 40 de ani învățământului superior medical și sistemului național de sănătate, formând zeci de generații de medici și salvând viețile a mii de copii”, scrie într-un mesaj transmis pe pagina de Facebook a USMF „Nicolae Testemiţanu”.

facebook/USMF / Sursa:facebook/USMF

Acesta este al 13-lea lucrător din sistemul de sănătate care a pierdut lupta cu boala.

O doamnă din sistemul de asistență medicală urgentă prespitalicească, în vârstă de 79 de ani, internată la 19 martie, transferată la Spitalul Republican la 24 martie, a decedat pe 27 martie. Avea mai multe afecțiuni, diabet, insuficiență cardiacă.

Femeia, în vârstă de 66 de ani activa la SAMU Soroca în calitate de medic de urgență a decedat pe 3 aprilie.

Pe 5 aprilie, autoritățile anunță decesul medicului radiolog, Valeriu Pripa, care activa în cadrul clinicii private Repromed, în vârstă de 59 ani. Medicul a fost internat pe data de 28 martie la Spitalul Clinic Republican, în stare gravă, confirmat diagnosticul de Covid-19.

O asistentă medicală de la Spitalul Raional Fălești a fost răpusă de Covid-19, pe 16 aprilie. Femeia avea 68 de ani.

Pe 19 aprilie, autoritățile anunță decesul medicului Ivan Şiman, şeful secţiei chirurgie a SR Orhei, în vârstă de 68 ani. Aceasta a fost internat pe data de 7 aprilie, la Spitalul Clinic Republican. Pacientul suferea de mai multe boli cronice: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă.

O femeie de 65 ani din Soroca, angajată în cadrul Spitalului din Soroca în calitate de bufetieră, a murit de coronavirus pe 28 aprilie.

Pe 1 mai, autoritățile anunță decesul medicului traumatolog, Igor Cheptea, care activa în cadrul Spitalului Raional Florești. Medicul a fost un specialist valoros pentru întreg sistem medical. De-a lungul carierei sale a tratat mii de pacienți.

O felceră de la Substația de Asistență Medicală Urgentă Căușeni, s-a stins pe 6 mai din cauza noului coronavirus. Aceasta a fost internată iniţial la IMSP SCBI Toma Ciorbă cu infecție cu Covid-19 confirmată, ulterior, a fost transferată pe data de 16 aprilie 2020, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă.

Pe 6 mai a fost înregistrat primul deces din sistemul medical din stânga Nistrului. Este vorba despre decesul medicului chirurg Acperov Ibraghim, în vârstă de 68 ani, care activa în cadrul Spitalului Republican din Tiraspol.

O asistenta medicală, Snejana Poștaru, care activa în în cadrul secției de anestezie și terapie intensivă a Spitalului Raional Cahul a decedat de Covid-19, la fel pe 6 mai.

Un medic chirurg de la Spitalul Raional din Ceadîr-Lunga, Ivan Șleahtițchi, s-a stins pe patul de spital pe 9 mai. Pe data de 1 mai curent, a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă, în stare foarte gravă, fiind transferat de la Spitalului Raional Comrat.

Un alt medic, în vârstă de 55 de ani, a fost răpus de noul tip de coronavirus, pe 17 mai. Este vorba despre Igor Dorogoi, chirurg endoscopist care activa în cadrul Spitalului Clinic din Bălți.


Pub