Alte 3 persoane au pierdut lupta cu Covid-19. Bilanțul deceselor ajunge la 242

Ministerul Sănătății anunță despre înregistrarea altor 3 decese provocate de noul tip de coronavirus. Este vorba despre trei bărbați, cu o vârstă de peste 70 de ani, din Bălți, Chișinău și Căușeni. Bilanțul cazurilor de deces în Republica Moldova urcă la 242.

Foto: UNIMEDIA

Un bărbat de 79 ani, din municipiul Bălţi, internat la IMSP SCM Bălţi, pe data de 16 mai, a decedat. Victima avea și alte comorbidități precum boală cardiovasculară, insuficienţă cardio-respiratorie.

Un alt bărbat de 77 ani, din raionul Căuşeni, transferat de la SCBI „Toma Ciorbă”, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 8 mai, a fost răpus de boală. Acesta suferea și de hipertensiune arterială gr. III, angină pectorală de efort CF II.

Totodată, un bărbat de 71 ani, din municipiul Chișinău, transferat din IMSP Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”, la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 13 mai, a murit. Bărbatul suferea și de boală renală cronică, hipertensiune arterială gr. II.

Bilanțul deceselor înregistrate astăzi ajunge la 5, una dintre victime este șeful al Catedrei de chirurgie, ortopedie și anesteziologie pediatrică „Natalia Gheorghiu”, care și-a dedicat peste 40 de ani salvând viețile a mii de copii”.


Pub