13:24:26 28.03.2024
Stiri

PD se DISOCIAZĂ de declaraţiile scandaloase ale lui Chicu la adresa României şi cere convocarea de URGENŢĂ a Consiliului Coaliţiei: "Iubim România, îi apreciem aportul frățesc în construcția unui stat democratic și european"

Actualitate 22.05.2020 23:08 Vizualizări5506 Autor: Ziarul National
PD se DISOCIAZĂ de declaraţiile scandaloase ale  lui Chicu la adresa României şi cere convocarea de URGENŢĂ a Consiliului Coaliţiei:


Partidul Democrat (PD) susţine că se disociază de declarațiile premierului Ion Chicu, care pot prejudicia grav relația dintre Chișinău și București. În acest sens, democraţii cer convocarea de urgență a Consiliului Coaliției la acest subiect, pentru a cere explicaţii de la Ion Chicu.

Potrivit PD, limbajul lui Ion Chicu este inadmisibil şi impardonabil.

Citeşte şi: Premierul Chicu, TAXAT de către Ministerul Afacerilor Externe de la București: „Aceste declarații denotă o profundă LIPSĂ DE RESPECT la adresa României și a relației bilaterale privilegiate”

"PD își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu controversatul schimb de mesaje dintre prim-ministrul R. Moldova, dl Ion Chicu, și europarlamentarul român, dl Siegfried Mureșan. Limbajul dlui Chicu în postarea sa de pe Facebook, etichetările politicianului român și concluziile pe care le-a formulat sunt inadmisibile și impardonabile.

PD se disociază în totalitate de o asemenea abordare disproporționată. Iubim Romania, îi apreciem aportul frățesc în construcția unui stat democratic și european în R. Moldova și ajutorul complex pe care l-au oferit frații noștri români economiei, culturii, educației de la noi.

Considerăm că asemenea aprecieri pot prejudicia grav relația dintre cele două state frățești, unite prin comuniune de limbă, istorie și tradiții. Din aceste considerente, vom cere de urgență convocarea Consiliului Coaliției pentru a cere prim-ministrului explicații", se arată într-o declaraţie făcută de partidul lui Pavel Filip.

Totodată, PD dezaprobă și "modul tendențios și lipsit de respect în care europarlamentarul Siegfried Mureșan dă aprecieri guvernelor din R. Moldova".

"Formulările categorice privind “eșuarea gestionarii crizei COVID și eșuarea reformelor” sunt superficiale și neadevărate. Mai mult, afirmând că Guvernul PD, Guvernul Filip ”a destabilizat situația din R. Moldova și nu a făcut progrese în implementarea reformelor”, dl Mureșan spune un neadevăr cras, pentru că guvernul nostru a atins o cotă de realizare a Agendei de Asociere cu UE de 65%, progresul în anii 2016-2019 alcătuind 35%, iar perioada indicată caracterizându-se printr-o îmbunătățire generală a tuturor indicilor.

Regretăm situația în care acest dialog lipsit de bun-simț ar putea contribui la înrăutățirea relațiilor moldo-române și vom întreprinde eforturi pentru depășirea acestei situații ieșite din comun", se mai arată în declaraţia democraţilor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md