(video) Andrei Năstase și Maia Sandu, o nouă întrevedere la Platforma DA: „Au fost discuții pe moțiune, garnitura și premierul propus de noi”

După mai multe luni de tăcere între liderii partidelor de opoziție, Platforma DA și Partidul Acțiune și Solidaritate, Andrei Năstase și Maia Sandu s-au întâlnit, pentru reluarea unui dialog. Întrevederea a avut loc la sediul Platformei DA, iar discuțiile s-au axat pe moțiunea de cenzură pregătită de formațiune, dar și pe propunerile privind un eventual candidat la funcția de prim-ministru, cât și garnitura guvernamentală.

Foto: UNIMEDIA

„Am avut o discuție cu colegii nostri de la PAS. Știti foarte bine, noi am lansat inițiativa moțiunii de cenzură, inițiativa de suspendare a șefului statului din funcție și era bine să ne asigurăm că în momentul în care avem majoritatea despre care vorbim, avem consens pe cele câteva norme importante, pe care le propune Platforma DA. Trebuia să vedem dacă avem consens pe candidatura premierului Platformei Demnitate și Adevar și a unei garnituri, să știm care este poziția colegilor de la PAS. Dinu Plîngau a lucrat la această inițiativă de suspendare a președintelui și ca urmare a acestei inițiative a venit și această întâlnire”, a declarat Andrei Năstase la emisiunea „Cabinetul din Umbră”, de la JurnalTV.

Potrivit lui, cei din PAS au spus că vor analiza propunerile și vor veni cu o opinie ulterior.

Liderul Platformei DA, fost ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a depus la Procuratura Generală un denunț prin care cere investigarea imaginilor noi de la întâlnirea președintelui Igor Dodon cu fostul lider PD, Vlad Plahotniuc.

În același timp, formațiunea a anunțat că va iniția o procedură de suspendare a șefului statului din funcție.


Pub